Харесайте facebook страницата ни

Цветанов: Законът за частната охранителна дейност не изземва функциите на държавата и МВР (видео)

Целта на тази среща е да работим за развитието и просперитета на българските общини. Смея да твърдя, че винаги сме работили добре със сдружението на общините в България и днес отново ще докажем това.

Това каза зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ и председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 ... към профила при откриването на работната среща-дискусия по приоритетни за общините теми и законодателни инициативи, която се провежда в Народното събрание. В съвместния дискусионен форум освен Цветанов участват председателят на парламента Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от ... към профила , Ивелина Василева Ивелина Веселинова Василева е родена на 8 октомври 1969 г. в ... към профила , председател на Комисията по околната среда и водите, Искрен Веселинов, председател на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление, депутати, зам.-министри от правителството, Даниел Панов, кмет на Велико Търново и председател Националното сдружение на общините в Република България, както и кметове на различни общини. 

"Тази среща е доказателство, че проблемите на българските общини са сред основните приоритети на законодателната власт", заяви Цвета Караянчева. "Именно местната власт е най-близко до хората и е най-добре запозната с проблемите им. Нашата цел е да приемем едно добро законодателство, което да носи ефективни ползи на българските граждани. Надявам се, че съвместната ни работа ще продължи да дава добри резултати", пожела тя.

"Законите, които ще дискутираме днес, са много важни за местната власт", разкри Даниел Панов. "Въпросите, които ще обсъдим, са два - функциите на общините при опазване на обществения ред и функциите на общините при управлението на язовирите. И двете теми са много дискутирини в последните дни. За нас е много важно и по двата въпроса да има решения и те да влязат бързо в законодателната система. Ние винаги сме имали добри контакти и добри отношения с парламента и се надявам, че това ще продължи", добави той.

Ивелина Василева и Искрен Веселинов също изказаха очакванията си, че днешната среща ще даде ползотворни резултати. "Надяваме се да има адекватна комуникация между нас, защото това е важно за всички български граждани. Целта ни е да работим за тях", обявиха те.

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров заяви, че Закона за частната охранителна дейност са необходими и ще са полезни за местната власт.

"Целта на Закона за частната охранителна дейност е да се помогне на общините и да се защитят гражданите. Тук никой не говори за изземване на функциите на държавата и МВР. Говорим единствено за превантивна дейност и защита на гражданите. Назначаването на един общински полицай излиза в рамките на над 2000 лева. Един частен охранител ще излезе много по-евтино на общинската администрация. Трябва да можем действително да приемем устойчиви закони и да бъдем в полза на всички общини, без значение кмет от коя партия ги управлява", добави от своя страна Цветанов.

Депутатът от БСП Красимир Янков заяви от своя страна, че със Закона за частната охранителна дейност се правят опити да се приватизират дейностите на МВР. "Явно е имало предварителна среща между кметовете на ГЕРБ и депутатите от управляващите. С изказването си Живко Тодоров явно недоволства от изпълнителната власт. А дали недоволоства от избирането на Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република ... към профила за премиер? Г-н Тодоров, вие явно не може да си свършите работата и за това говорите тези неща. С този закон държавата абдикира от задълженията си", категоричен беше Янков.

"Тук сме се събрали не да гласуваме Закона за частната охранителна дейност, а да ги обсъдим. Трябва да отговорим на очакванията на хората. Не трябва да делим кметовете на наши и ваши. Това не е целта на тази среща. Трябва да водим диалог", отговори Цветанов на Янков.

Коментари
Коментари (5)
Коментирай
(гост)
15.03.2018 | 19:45

след частните ;милици; ? какво следва ? частни затвори ? частно правосъдие ?

Рейтинг:
 
0
(гост)
15.03.2018 | 19:45

Направо без пари.

Рейтинг:
 
0
(гост)
15.03.2018 | 19:45

Росен Златев малоумното герберско лайно с тъпите си разсъждения !!!!ХА ХА ХА !!!!

Рейтинг:
 
1
(гост)
15.03.2018 | 19:45

Някой има интерес от тая далаверка > интересно кой ????

Рейтинг:
 
2
гошо (гост)
15.03.2018 | 19:45

Всички от ГРОП са национални предатели.

Рейтинг:
 
2
 
Добави Коментар