Харесайте facebook страницата ни

ЕС отпуска втора помощ от 3 милиарда евро за бежанците в Турция

© Pixabay

Европейската комисия даде зелена светлина днес за втори финансов пакет от 3 милиарда евро за оказване на помощ на Турция за приема на сирийските бежанци на нейна територия, както бе обещано преди две години в спорното споразумение за мигрантите, сключено между ЕС и Анкара, предаде АФП.

След като 3-те милиарда евро от първия пакет бяха разпределени за няколко десетки проекти, Европейската комисия "започва днес набиране на средства за втори транш" със същия размер "за създаване на благоприятни условия за бежанците в Турция", се посочва в съобщение на ЕК. Средствата са предназначени за посрещане на нуждите на бежанците.

Парите са отпуснати преди срещата на евролидерите с президента на Турция Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари ... към профила във Варна на 26 март.

Турция е приела 3,5 милиона бежанци от Сирия. До момента ЕС е отпуснала 3 милиарда евро за подпомагането им.

Коментари
Коментари (4)
Коментирай
500 години турско робство (гост)
15.03.2018 | 20:30

Нееееееееее на турчин пари, НИКОГА!!!

Рейтинг:
 
8
(гост)
14.03.2018 | 20:26

По глупави и по големи простаци от еврочиновниците няма .Раздават парите на европейците за щяло и нещяло ,без да им пука ..Толкова са безнадежни ,че никой от никого не търси отговорност или сметка .

Рейтинг:
 
8
Кик (гост)
16.03.2018 | 08:16

Познай дали виждат някой лев бежанците... Правят им временни лагери докато успеят да ги прехвърлят през границата....Сигурно са тръгнали да ги спират... даже им помагат.. Взимат им паричките за трафик.. Построили са бази близо до границата че да не влизат на вълни ами по малкичк

Рейтинг:
 
8
borisov (гост)
15.03.2018 | 20:30

tvoq gaz vijdali nasladi, kato vidi i te shte vidqt, prostaci, maloumnici, geyove

Рейтинг:
 
1
 
Добави Коментар