Харесайте facebook страницата ни

Удължиха срока за проучването за нефт и газ в блок Хан Аспарух

© Pixabay

Срокът за търсене и проучване на нефт и природен газ в „Блок 1-21 Хан Аспарух“ ще бъде удължен с две години, реши правителството, приемайки искането на титулярите на разрешението.

Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Блокът е разположен в изключителната икономическа зона на България в дълбоко Черно море и се проучва въз основа на договор, който изтече в края на януари т. г. През двегодишното удължаване на срока ще бъдат извършени допълнителни геолого-геофизични работи и сеизмични изследвания на обща стойност 3 млн. евро.

Министерският съвет одобри и издаването на разрешение за търсене и проучване на метални полезни изкопаеми в площта „Чуката“, разположена на територията на община Ивайловград.

Проучванията ще се извършват от „Източни ресурси“ ООД. За 3-годишния срок на разрешението дружеството ще вложи минимум 454 хил. лева в проучвателните дейности, които ще се осъществяват при ограниченията на законодателството и заплащане на нормативно определените такси и обезпечения.

Коментари
Коментари (2)
Коментирай
Кик (гост)
15.03.2018 | 08:44

Що не кажете кой каквото си намери в двора- негово си че да не даваме природните си богатства на чужденци... Всеки ще си поема риска и разходите да си сондира, копа и така ще забогатее България

Рейтинг:
 
3
(гост)
15.03.2018 | 08:44

Ако си намериш в двора петрол, и потече по улицата, какво ще го правиш, като нямаш пет лева в джоба си. Най-много да те санкционират за това, че замърсяваш околната среда. Естествено е да си намериш спонсор.

Рейтинг:
 
0
 
Добави Коментар