Форум по хирургия с водещи специалисти ще се проведе в Медицинския университет в Плевен

  • 14 март 2018 11:27

  • 1891
  • 0
Форум по хирургия с водещи специалисти ще се проведе в Медицинския университет в Плевен
©

Курс по артроскопия на глезенна става и хирургия на ходилото започва утре в Медицински университет в Плевен, съобщиха от висшето училище.

Плевен е домакин за четвърта поредна година на този форум, който ще продължи до 17 март в Телекомуникационния eндоскопски център.

Събитието се организира от Българската асоциация по артроскопия и спортна травматология /БААСТ/, съвместно с Българското дружество по хирургия на ходилото и глезена.

Целта е 24 млади хирурзи от България да придобият опит и практически умения, обучавани от утвърдени специалисти. Тематиката е артроскопската хирургия на глезенната става - патология, засягаща млади и активни пациенти, често активно спортуващи, както и професионални спортисти, преследващи високи постижения; също и заболявания на ходилото, които се открояват като често срещани и проблематични за всички възрасти.

Специален гост ще бъде специалист от Хърватия. Чуждестранните гости ще обменят теорeтични и практични знания с българските си колеги. На участниците ще се предостави и възможност да участват в дискусионни групи, където ще се представят сложни клинични случаи и ще се обсъдят подходи за решаването им.

БААСТ ще продължи инициативата в Плевен и през следващите години, като форматът й ще бъде разширен.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1891 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини