Харесайте facebook страницата ни

Гърция чака над 1 млрд. евро за отглеждане на канабис

Южната ни съседка Гърция позволи отглеждането и продажбата на канабис за медицински цели. Тепърва обаче ще стане ясно дали намеренията на инвеститорите са дългосрочни. 

Преди дни гръцкият парламент одобри закон, позволяващ отглеждането и продажбата на канабис за медицински цели. Това отвори вратата към привличане на инвеститори в една все още непозната сфера.

Според първоначалните информации мерките на правителството вече дават резултат и пет компании са готови да инвестират над 1 млрд. евро, за да отглеждат канабис и да произвеждат медицински продукти, съдържащи веществото, информира Канал 3.

Сред заявилите предварителен интерес са две от най-големите канадски компании в този сектор. Те планират изграждането на плантации за канабис, откриването на общо 1500 работни места и стотици евро инвестиции в тази дейност.

Мащабни са намеренията и на Golden Greece Cannabis - отглеждане на канабис на площ от 1 кв. километър около Солун, а по-късно и строителството на завод за фармацевтични продукти. Първоначалните планове са компанията да инвестира 400 млн. евро, а след две години да нарасне до 1 млрд. евро.

Климатът в Гърция е предимство при отглеждането на канабис.

Коментари
Коментари (3)
Коментирай
Браво (гост)
19.03.2018 | 16:01

Ето и гърците са умни и ще изкарвват пари от това. А при нас как да стане при условие, че тези пари може да влезнат в джоба на наш политик, а не в държавата...да не говорим за обществото, което още е на светлинни години в разбирането си за канабиса.

Рейтинг:
 
0
(гост)
14.03.2018 | 13:20

ас кънаписа го разбирам и ставам на светлинни години като гу потребяам, ти ни мъ мисли

Рейтинг:
 
0
(гост)
14.03.2018 | 13:19

а у нас кога???

Рейтинг:
 
0
 
Добави Коментар