Харесайте facebook страницата ни

САЩ трябва да създадат свои космически войски, заяви Тръмп

© Getty Images/Guliver

Съединените щати трябва да създадат свои собствени космически войски, заяви президентът Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на ... към профила , цитиран от Асошиейтед прес и ТАСС.

Той направи тази импровизирана забележка, говорейки пред войници във военновъздушната база на морската пехота "Мирамар" в югозападния щат Калифорния.

"В моята нова национална космическа стратегия космосът е признат за зона за военни действия, както земята, въздуха и морето. Ние дори може да се сдобием с космически сили", каза Тръмп.

Президентът на САЩ призна, че първоначално не се е отнасял сериозно към тази идея, но впоследствие осъзнал, че това е "отлична идея", която може би трябва да бъде реализирана.

Според експерти обаче е необходимо Съединените щати да отдадат приоритет на укрепването на разузнаването и киберсигурността. Създаването на космически войски освен това би изисквало сериозни преобразувания във въоръжените сили и огромни разходи.

В момента за космическата военна програма на САЩ отговарят предимно военновъздушните сили. През последните години те провеждат тестови полети на безпилотен космически самолет.

Професорът от Масачузетския технологичен институт по астронавтика Дейна Нюман, бивш заместник-ръководител на НАСА, обаче заяви, че предпочита космосът да остане колкото се може по-мирно пространство. "Космосът е за изследвания и за напредък на човечеството. Трябва да се поучим от нашите грешки на Земята и да запазим космоса мирен", призова тя.

Коментари
Коментари (9)
Коментирай
уу (гост)
15.03.2018 | 21:48

късно е моме за китка

Рейтинг:
 
0
(гост)
15.03.2018 | 21:48

Е добре, ама двигателите пак от Русия трябва да ги купувате, нали досега не моете един двигател за ракета да си напраите - нация техническа. Ма надали ще ви дадат.

Рейтинг:
 
1
(гост)
15.03.2018 | 21:49

Двигателите на фалкона са като прашки, за открит космос НЕ стават. А ти вземи и прочети че от десетки години единствено руските двигатели стават и говедата единствено тях купуват. То само с лаене по сайтовете не става, чукча надо быт и читател,, не только писатель!

Рейтинг:
 
0
(гост)
15.03.2018 | 21:49

Двигателите на Falcon Heavy да не са от Русия,охлюв!

Рейтинг:
 
6
Крум Усаински-Крупник (гост)
15.03.2018 | 21:49

Цьрвули!!!До десет години,Моята Крупнишка Бригада ще я трансформирам в Космически Корпус за Бързо Реагиране и ще стане част от Космическите сили на Велика Америка!!!Ще има и отряд от специарно обучени прасета-космонавти,които ще извършват диверсионни действия!!!Ура и Слава!

Рейтинг:
 
3
(гост)
15.03.2018 | 21:49

Браво, право в целта!

Рейтинг:
 
0
Гост (гост)
15.03.2018 | 21:49

Сигурно космосът им се струва малък, че трябва и война да се води там. ХАХАХАХА

Рейтинг:
 
0
холивуд ще ти помогне (гост)
15.03.2018 | 21:50

човекът се нуждае от психо терапия

Рейтинг:
 
0
(гост)
15.03.2018 | 21:50

РУСИЯ отдавна създаде космечески войски ! СЛАВА !

Рейтинг:
 
1
 
Добави Коментар