Ген. Бояджиев: Кога български държавник ще каже на Ердоган, че дължи извинение на българския народ?

  • 14 март 2018 07:49

  • 13211
  • 6
Ген. Бояджиев: Кога български държавник ще каже на Ердоган, че дължи извинение на българския народ?
©

Турският президент си следва неоосманската идеология. Той прави това, което смята, че е необходимо за неговата държава. Но тук възниква въпросът кога българските управляващи ще започнат да говорят за българските духовни граници? Това каза ген. Тодор Бояджиев в ефира на БТВ.

Той попита още: „Кога български държавник ще се изправи и ще каже на Ердоган, че дължи извинение на българския народ. Народът ни е бил гонен с огън и меч от териториите си. Лозенград е бил християнски град, населен предимно с българско население. Името му неслучайно е Градът на 40-те черкви. Трябва да развиваме добри отношения, но не за сметка на премълчаване на историята. Народ, който не помни историята си, е обречен на изчезване“, уточни ген. Бояджиев.

„Никой не иска преразглеждане на миналото, но трябва да се градят добри отношения. Има една закачка на съдбата - на 26 март чакаме Ердоган във Варна да се срещне с началниците от Европа под домакинството на България. Това се случва в Деня на Тракия и трябва да се направи преклонение пред жертвите от 12-13 година“.

Бившият разузнавач коментира и случаят с покушението на Скрипал и дъщеря му. „Около този случай се вдига много шум, но не се казват фактите. Той е осъден на 15 години за шпионаж за чужда държава. Английското правителство му подарява къща за 350 000 паунда за заслуги и е помилван. Разрешено му е да се засели във Великобритания. Кой има ползи от това? Интерес от неговата смърт по политически причини на последно място има Русия“, категоричен бе Бояджиев.

„Седмица преди изборите Путин би ли имал полза от скандал? Това, което се случва показва, че нивото в политиката силно е паднало. При очевидни глупости да се сочи Русия е идеологически мотивирано, а не същностно. Една Украйна има ли интерес натискът срещу Русия да се усилва? Има. Черният интернационал на тероризма, има ли интерес да се отвлече вниманието, за да се правят нови атентати? Има. 11-те джуджета на изборите имат ли интереси да се хвърли кал по Путин? Имат“, посочи разузнавачът.

„Новичок е вещество, разработено през 70-те години. До него са имали достъп много хора от бившото КГБ, където има много противници на Путин“, каза още анализаторът.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
13211 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2018.03.15 | 17:43

5
ЗА ИЗВИНЕНИЕ НЕ ЗНАМ,НО БОКО МОЖЕ ПАК ДА ГО РАЗЦЕЛУВА.
Citizen X

2018.03.15 | 17:43

6
.... по цялата анатомия
komunis

2018.03.15 | 17:43

4
izkufel.....

2018.03.15 | 17:43

3
Кой бе ? Рапон Бей Минетчийски ли ?! Или Тиквоч Баш Сюнетчийски ли ?! От умрял писмо ли чакаш ?!
Демократ

2018.03.15 | 17:42

1
Дай да направим България президентска държава и да изберем Радев за началник на всико! Той ще го каже това на Ердоган и тогава нека проблемите и размириците с турската държава да започнат :)))

2018.03.15 | 17:43

2
Те проблемите от турската държава отдавна са започнали. Май не са спирали никога. Кой наш пишман-наш държавник ще покаже достойнство? България на три морета, и ние имаме душивни и сърдечни граници.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини