Депутат от БСП: С частната охрана ще се контролира политическия живот по места

  • 14 март 2018 07:41

  • 1211
  • 4
Депутат от БСП: С частната охрана ще се контролира политическия живот по места
© БНТ

Мотивите за искането на президента и на главния прокурор за обявяването за противоконституционни на текстове от Закона за частната охранителна дейност са основателни и са залегнали в Конституцията, тъй като там сигурността се възлага на Министерски съвет посредством МВР. Това каза в сутрешния блок на БНТ депутатът от БСП Тодор Байчев.

Прехвърлянето на тези отговорностти е една абдикация от сигурността. Държавата трябва да осигурява еднаква сигурност както в големите, така и в малките населени места, заяви Байчев.

Общественият ред и сигурност е един от фундаментите, върху които функционира обществото, затова не може този ред да премине в ръцете на някакви неясни субекти. В Закона за частната охранителна дейност не са разписани ясно параметрите за дейността. Например, няма критерии, по които да е ясно как ще се проверява самоличността на гражданите, посочи социалистът.

С тези текстове в Закона за частната охранителна дейност се създават се условия за една корупционна среда. Частната охрана на населени места говори за разпад на държавността. По този начин държавата ще се феодализира. В тези населени места охранителните фирми ще контролират политическия живот, което е опасно, подчерта Тодор Байчев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1211 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Умник Гюро

2018.03.14 | 22:58

4
Дрислив червен боклук.
(гост)

2018.03.14 | 09:32

3
от 2004, е започнало контролирането от частните фирми: сик, ипон и сие, работят за европата, имат пушки, внимание всички мишки на събрание И ако знае един другар огнянчо александров(бил човек на убитият от бсп луканов ? се зове, съпруга зъболекар, при съкращение хората от ипон, в

2018.03.14 | 09:28

2
НЯМА ДА ИМА ЧЕРВЕНИ СВИНДИКАТИ КАТО В МЕВЕРЕ
елф

2018.03.14 | 09:28

1
Частната охрана в "гнилия капитализъм" и държавната в путинова Русия . Защо ли синовете на болшевиките избират гнилия капитализъм?

Добави коментар

Водещи новини