Правителството обсъжда управлението на язовирите

  • 14 март 2018 07:10

  • 980
  • 0
Правителството обсъжда управлението на язовирите
© Булфото

На днешното правителствено заседание Министерството на икономиката трябва да предложи поправки в закона, според които язовирите, за които общините не могат да се грижат, да бъдат прехвърлени за грижа към държавата.

След извънредно заседание на Министерския съвет в събота премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г обяви, че са нужни превантивни мерки, свързани с по-ясно управление и категоризация на 7-те хиляди язовира в страната.

Повод за събирането на министрите беше критичната ситуация в община Хайредин, последвана от бедственото положение в Брегово, което още е в сила.

Идеята на промените е държавата да поеме управлението на язовирите в районите, където общините не могат да се справят. Министърът на икономиката Емил КараниколовЕмил Караниколов Емил Караниколов е министър на икономиката. Роден е на 3 юни 1980 г. През 2001 г. завършва право в смята, че държавна структура или отделна комисия трябва да се занимава с язовирите и това ще бъде разписано в спешните законови поправки в Закона за водите, които днес се очаква да бъдат представени за обществено обсъждане.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
980 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини