Цвета Караянчева присъства на концерт по повод 119 години от рождението на Панчо Владигеров

  • 13 март 2018 21:44

  • 1791
  • 3
Цвета Караянчева присъства на концерт по повод 119 години от рождението на Панчо Владигеров
© Пресцентър Народно събрание

Председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на присъства в Шумен на концерта по повод 119-ата годишнина от рождението на Панчо Владигеров и 25-ата годишнина от основаването на фондация „Панчо Владигеров”.

Това съобщиха от пресцентъра на Народното събрание. Председателят на парламента връчи почетен плакет на Народното събрание на председателя на Фондация „Панчо Владигеров“ проф. Минчо Минчев.

„Днешният музикален празник е израз на уважението ни към творчеството и делото на именития ни сънародник – гениален композитор, музикант, диригент“, отбеляза Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на. Тя подчерта, че Панчо Владигеров е едно най-ярките имена в нашата музикална съкровищница, една от личностите, които издигат българската култура на световно ниво.

Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на каза още, че националните и международни конкурси, организирани от фондация „Панчо Владигеров“, популяризират неговото творческо дело и идеи и пътят на много млади музиканти към световните сцени е тръгнал именно от тях.

Тя поздрави Симфоничния оркестър на Българското национално радио, диригента Марк Кадин и солиста проф. Минчо Минчев за майсторските им изпълнения. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1791 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Шофйор

2018.03.14 | 08:58

3
Да ама голям наплив на велосипедисти по Раковска! Прескачат се!
ФЕДОСОФФ

2018.03.14 | 06:40

2
Какво разбира свиня от кладенчова вода....!?
Десо мийте си сливите гербави

2018.03.14 | 06:40

1
тъпа комунистическа пача еталон за простаклък.

Добави коментар

Водещи новини