Харесайте facebook страницата ни

Цвета Караянчева присъства на концерт по повод 119 години от рождението на Панчо Владигеров

© Пресцентър Народно събрание

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от ... към профила присъства в Шумен на концерта по повод 119-ата годишнина от рождението на Панчо Владигеров и 25-ата годишнина от основаването на фондация „Панчо Владигеров”.

Това съобщиха от пресцентъра на Народното събрание. Председателят на парламента връчи почетен плакет на Народното събрание на председателя на Фондация „Панчо Владигеров“ проф. Минчо Минчев.

„Днешният музикален празник е израз на уважението ни към творчеството и делото на именития ни сънародник – гениален композитор, музикант, диригент“, отбеляза Цвета Караянчева. Тя подчерта, че Панчо Владигеров е едно най-ярките имена в нашата музикална съкровищница, една от личностите, които издигат българската култура на световно ниво.

Цвета Караянчева каза още, че националните и международни конкурси, организирани от фондация „Панчо Владигеров“, популяризират неговото творческо дело и идеи и пътят на много млади музиканти към световните сцени е тръгнал именно от тях.

Тя поздрави Симфоничния оркестър на Българското национално радио, диригента Марк Кадин и солиста проф. Минчо Минчев за майсторските им изпълнения. 

Коментари
Коментари (3)
Коментирай
Шофйор (гост)
14.03.2018 | 08:58

Да ама голям наплив на велосипедисти по Раковска! Прескачат се!

Рейтинг:
 
0
Десо мийте си сливите гербави (гост)
14.03.2018 | 06:40

тъпа комунистическа пача еталон за простаклък.

Рейтинг:
 
0
ФЕДОСОФФ (гост)
14.03.2018 | 06:40

Какво разбира свиня от кладенчова вода....!?

Рейтинг:
 
1
 
Добави Коментар