Харесайте facebook страницата ни

Стрелочникът, сочен за виновен за влаковата катастрофа в Хитрино, проговори

© БТВ

Стрелочникът от гара Хитрино Ирфан Хасан е мъжът, който е видял взрива на цистерните на влака, в който загинаха 7 души през декември 2016 година. Неговият разказ опровергава обявена вчера информация от транспортната фирма-собственик, че не скоростта, а повредена жп стрелка е причина за трагедията.

Ирфан Хасан споделя, че вижда цялата катастрофа и оцелява по чудо. Според него влакът летял с много висока скорост, а машинистите първоначално не разбрали за катастрофата.

„Влакът идваше да ни убие, друго какво мога да кажа. Цялото село гореше, а машинистите слязоха и попитаха дежурния защо ги е спрял”, добави Ирфан Хасан пред камерите на БТВ.

„Стрелката беше заключена и не съм я обръщал цяла нощ. От всички стрелки тя сигурно е най-здравата стрелка, няма проблеми”, коментира той.

Експертиза, поръчана и платена от транспортната фирма-собственик на влаковата композиция показва, че дерайлирането се дължи на незаключена стрелка на релсите. Според тях взривът е станал заради повторно пускане на електричеството по контактната мрежа. Решението за повторно пускане на електричеството вероятно е взето от диспечера.

Според прокуратурата експертизите на транспортната фирма не могат да служат за промяна в изводите на обвинението и са категорични, че виновна е високата скорост.

Коментари
Коментари (6)
Коментирай
Иван (гост)
16.03.2018 | 01:27

Всички магистрални локомотиви са оборудвани със скоростомерни ленти,които отчитат скоростта.Ако тя е под допустимата ще ги оправдае,ако ли не вината ще е в машинистите.

Рейтинг:
 
0
ссс (гост)
15.03.2018 | 22:04

що къщи изгоряха, а на тоя и джуките му са читави,нищо че се е спасил по чудо.Дали не си е бил у дома?

Рейтинг:
 
0
Фипо (гост)
15.03.2018 | 22:04

Някой очаква ли този човек да каже "пичове, верно, аз съм виновен"?!

Рейтинг:
 
0
Васил (гост)
15.03.2018 | 12:16

Струва ми се, че тоя човек шикалкави нещо и се опитва да избяга от отговорност

Рейтинг:
 
0
дуци (гост)
15.03.2018 | 12:15

ДЪРА ,БЪРА , НАЙ ЗДРАВАТА СТРЕЛКА У ЦЯЛОТО БДЖ

Рейтинг:
 
13
(гост)
15.03.2018 | 12:15

Има ли нещо по което да не си компетентен?

Рейтинг:
 
5
 
Добави Коментар