ЕК предлага създаване на Европейски орган по труда и достъп до социална закрила на работниците

  • 13 март 2018 17:21

  • 914
  • 0
ЕК предлага създаване на Европейски орган по труда и достъп до социална закрила на работниците
©

Европейската комисия представя днес предложението си за Европейски орган по труда, чието създаване бе обявено от председателя Жан-Клод Юнкер в неговата реч за състоянието на Съюза от 2017 г., както и инициатива за гарантиране на достъпа до социална закрила на всички наети и самостоятелно заети лица.

Това съобщиха от пресцентъра на Представителство на ЕК в България. Тези инициативи са съпроводени от съобщение относно наблюдението на прилагането на европейския стълб на социалните права, което ще бъде тясно свързано с европейския семестър за координация на политиките. Европейският орган по труда ще помага на физическите лица, предприятията и националните администрации да извлекат максимална полза от свободното движение и ще гарантира справедлива трудова мобилност.

Комисията представя и предложение за препоръка на Съвета относно достъпа до социална закрила за наетите и самостоятелно заетите лица. Като допълнение към вече предприетите и предстоящите инициативи на равнище ЕС, Комисията представя своите виждания за наблюдението на прилагането на европейския стълб на социалните права.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
914 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини