Харесайте facebook страницата ни

Иван Иванов: КЕВР не разполага с разследващи функции

© Булфото (архив)

За да бъдат работещи промените в Закона за енергетиката, подготвени от Обединените патриоти, които предлагат разширяване на правомощията на КЕВР, е необходимо те да бъдат придружени с изчерпателно изброяване на критериите, по които се произнася Комисията.

Това коментира пред журналисти председателят на КЕВР Иван Иванов. По думите му с един-единствен текст тази промяна не може да бъде работеща. "В случая Комисията може да стигне до вземането на едно субективно решение, което категорично не го желая", каза Иванов. Председателят на КЕВР добави, че в промените в Закона за енергетиката трябва да се разпишат и задълженията на всички други органи, които могат да се произнесат и предоставят информация в периода преди подписването на сделката с ЧЕЗ. Той изтъкна, че КЕВР не разполага с разследващи функции. Затова, по думите на Иванов, само със съдействието на други органи този текст може да стане работещ. "В този си вид той е неизчерпателен и недостатъчен", допълни Иванов.

Иван Иванов не пожела да коментира изказването на президента Румен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш ... към профила , че ще свика Консултативния съвет за национална сигурност заради сделката ЧЕЗ. Той информира, че КЕВР са отговорили на определени въпроси, отправени от администрацията на президента, но Иванов не пожела да даде повече информация по тази тема. Според него самият Консултативен съвет ще реши дали сделката за ЧЕЗ застрашава националната сигурност.

Коментари
Коментари (4)
Коментирай
(гост)
13.03.2018 | 20:22

Тоя тъпак е от антуража на циганина Иван Костов

Рейтинг:
 
0
(гост)
13.03.2018 | 20:22

И децата знаят, че Мутрите купиха ЧЕЗ!

Рейтинг:
 
0
(гост)
13.03.2018 | 20:23

ДЪРТА КОРУМПИРАНА ПЕДЕРУГА.

Рейтинг:
 
0
ЗНАЕШ МНОГО ДОБРЕ ЧЕ РАЗПОЛАГА (гост)
13.03.2018 | 20:23

ТИХО СТАРЧЕ ЧЕ ЩЕ ИЗХВЪРЧИШ

Рейтинг:
 
0
 
Добави Коментар