Харесайте facebook страницата ни

Рибари ще протестират утре пред МОСВ

© Булфото (архив)

Сдружението на рибарите "Балканка" - София организира утре протест пред Министерството на околната среда и водите, съобщават от сдружението.

Недоволството им е срещу бездействието на компетентните органи по опазване на околната среда и водите начело със самото МОСВ, пише в съобщението.

Всяка година намаляват рибни популации, съсипват се прекрасни реки и се замърсява питейната вода, посочват от сдружението. "Нови ВЕЦ-ове никнат като гъби, замърсяванията са ежедневие, а под благовидното "почистване " на речните корита, продължава безмилостно да се изсича крайбрежната растителност. Вместо тези дървета да се пазят, защото укрепват бреговете, се извършва промишлен дърводобив, а вършините от тях се трупат в реките, само за да ги задръстят по-качествено", пише в съобщението.

От сдружението пишат, че под комплекса "Цанков камък" река Въча е пресушена, а с разрешение на МОСВ, се допусна изграждането на пети пореден ВЕЦ на Градевската река, която вече ще тече само в тръби. Целта на събитието е да бъде информирано обществото, че у нас, по вина на МОСВ, няма да бъдат постигнати целите на Рамковата Директива за водите на ЕС, пише още в съобщението.

Коментари
Коментари (1)
Коментирай
скаражия (гост)
13.03.2018 | 16:56

будали и балъци !!! "органите" не ядат риба , хапват си доволно скара, а за скарата трябват дървени въглища или ток.

Рейтинг:
 
0
 
Добави Коментар