Български тийнейджър разследван за убийство в Малта

  • 13 март 2018 14:38

  • 3700
  • 0
Български тийнейджър разследван за убийство в Малта
© Getty Images

Български тинейджър е разследван от властите в Малта за смъртта на местен младеж, съобщават местните медии. Инцидентът е станал в неделя, когато пред дискотека в Пачвил 19-годишният Денис Дъвков се сбил с 5 години по-големия Зак Мели. След като нашенецът ударил в главата малтиеца, той се строполил на земята и починал. 24-годишният Мели е открит мъртъв в ранните часове на неделя сутринта в Пачевил, пише "Монитор".

Ден след това нашенецът е бил задържан от полицията, но няколко часа по-късно освободен от ареста, след като аутопсията на Зак Мели се оказала "неубедителна", съобщават от малтийската полиция. В изявление, публикувано в понеделник следобед, полицията съобщава, че се извършват допълнителни тестове, за да се определи причината за смъртта на Мели. Според местните власти първичните изследвания не са показали признаци на насилие над Мели.

Обстоятелствата, свързани с предполагаемата борба между двамата младежи, все още не са ясни, въпреки че първоначалните доклади предполагат, че Дъвков е нанесъл фаталния удар, след като Мели се е блъснал в приятелката си, докато се прибирал у дома от нощ.

Според свидетелски показания малко преди ареста на Дъвков полицията е получила сведения от служители на таксиметрова компания в района да изпратят патрул в района, тъй като младеж с описанието на Мели се разхождал по улицата във видимо нетрезво състояние и изглеждал дрогиран. Докато ченгетата дойдат обаче, група младежи, сред които и Дъвков атакували Мели. Според братовчедката на загиналия българинът е напданал жертвата си „за забвление“.

"Моят 24-годишен братовчед бе убит рано тази сутрин в Пачил, с удар в главата от човек, когото дори не познава", написа в социалните мрежи Тициана Замит в отворено писмо до премиерана Малта Джоузеф Мускат. "Двама чужденци, които просто за забавление нападат в гръб хората, са заобиколили братовчед ми и го убиха“, категорична е братовчедката на жертвата. Замит отбелязва, че смъртта на братовчед й не е изолиран инцидент в Пачевил, разказвайки как друг нейн близък бил атакуван и ограбен преди няколко месеца, а друга малтийка също е била атакувана и ограбена преди няколко седмици. И в трите случая, посочва Замит, извършителите били чужденци.

19-годишният български гражданин, който се разследва за смъртта на Мели, живее в Слиема. Снимките на профила на Facebook на Давков показват, че той живее в Малта поне от 2014 г. След инцидента Facebook страницата на Давков е била спряна след получаване на онлайн заплахи и злоупотреби.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
3700 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини