Атентат срещу палестинския премиер (видео)

  • 13 март 2018 11:27

  • 1788
  • 1
Атентат срещу палестинския премиер (видео)
© gettyimages (архив)

Три бомби бяха хвърлени по кортежа на палестинския премиер Рами Хамдаллла тази сутрин.

Покушението стана тази сутрин в северната част на Ивицата Газа. След експлозиите колите, в което пътуваха много ръководители на Палестинската автономия бяха обстреляни с автоматично оръжие. По данни местни медии пострадали са най-малко седем души. Ранените са хора, които пазеха премиера и другите официални лица. Тяхното състояние се определя между средно и критично, информира израелската редакция на нюзру.

Според началника на палестинското разузнаване Маджид Фарадж, който бе в един от автомобилите, зад атентата стои арабското радикално движение ХАМАС. "То контролира тази част от Ивицата Газа", заяви той. От ХАМАС нарекоха атентата "престъпление" и заявиха, че организацията няма нищо общо с бомбите и стрелбата.

Палестинската автономия е създадена през 1994 г. Арабите в Израел имат право на самоуправление в Ивицата Газа (район в югоизточната част на средиземноморския бряг на еврейската държава) и Западния бряг на река Йордан (източната граница на Израел). Двете най-големи групировки са ФАТХ на премиера и ХАМАС.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1788 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
1000%

2018.03.13 | 15:52

1
СА ЗАМЕСЕНИ ЧИФУТИТЕ ГАДНИ.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини