Правят асфалтова база на мястото на бившата мина "Черно море"

  • 13 март 2018 10:57

  • 1206
  • 0
Правят асфалтова база на мястото на бившата мина "Черно море"
© Булфото (архив)

Жители на Ахелой, бизнесмени, ръководство на града и община Поморие ще се срещнат днес с представители на фирмата, която иска да изгради асфалтова база на мястото на бившата мина "Черно море". Обсъждането е насрочено за 18 часа в местното читалище.

Подписка против бъдещата асфалтова база събират жителите на Ахелой на няколко места в града. Собственици на хотели и атракциони и общинското ръководство на Поморие, се опасяват, че обектът ще прогони туристите, предаде БНР.

Кметът Иван Георгиев заяви, че позицията на хората е важна и очаква: "Да проведем един диалог. Ако ахелойци наистина кажат "не", а аз мисля, че голямата част от тях ще го направят, вече да се реши оттам нататък какво ще става".

Инж. Пламен Владимиров, управител на софийската фирма, която ще изгради базата, обясни, че тя ще бъде на територията на промишлена зона и няма законови пречки нея да я има: "Ще се наложи да разясня на хората за какво става въпрос. Да е налична цялата документация технологична, всички сертификати, за да се запознаят хората. Поне да нямат притеснения".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1206 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини