Със седем помпи отводняват залетите територии в Брегово

  • 13 март 2018 10:00

  • 854
  • 0
Със седем помпи отводняват залетите територии в Брегово
© Булфото

В община Брегово са монтирани седем помпи за отводняване на залетите територии след покачване на нивото на река Тимок. Това съобщи за БТА Станислав Генчев, директор на видинската Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

Нивото на водата в река Тимок продължава да е високо и създава затруднения при отводняването на залетите площи, уточни Генчев. В община Брегово остава обявеното извънредно положение след като водите на река Тимок се покачиха и бяха залети близо 8000 декара земеделска земя. Част от дворовете на крайните къщи в Брегово също са залети, каза кметът на общината Милчо Лалов.

Бедствено положение е обявено и във видинското село Иново, където след пробив в защитната дига на река Делейнска бяха залети земеделски земи в близост до селото. Към настоящия момент положението е овладяно и няма опасност за населението, а община Видин е осигурила допълнително още 500 чувала с пясък, с които е укрепена дигата.

Продължава денонощното наблюдение на река Тополовец, край видинското с. Градец, където са предоставени 100 чувала с пясък от общината. Засега няма опасност от наводнения за селата Рупци и Буковец.

Във видинския квартал "Нов път" е започнало отводняваненото на залятата от подпочвените води улица "Байкал", съобщават от общината.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
854 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини