Панчаревското езеро – зона за отдих или паркинг за коли? (снимка)

  • 13 март 2018 10:10

  • 3297
  • 2
Панчаревското езеро – зона за отдих или паркинг за коли? (снимка)
© Булфото (Архив)

Панчаревското езеро традиционно е сред зоните за отдих на столичани.

Преди няколко години общината ремонтира пътеката около езерото, за да се превърне в удобна за пешеходци и велосипедисти територия за разходки.

Пътеката обаче придобива и нова функция. Тя се ползва от шофьори, които паркират колите си. Родители с бебешки колички са принудени да заобикалят спрелите превозни средства, а това създава неудобство и на преминаващите велосипедисти.

Според граждани практиката се превръща в опасна и нецивилизована дейност.

Контрол и бариери липсват, а хората смятат, че трябва да се сложат колчета, които да ограничат достъпа на превозни средства.

От „Спаси София“ апелират да се обмисли въвеждане на допълнителна автобусна линия, тръгваща от спирка на метрото с интензивен интервал на движение поне през почивните дни.

Хаосът и дискомфортът на мястото не се изчерпват с паркираните автомобили.

Наши читатели сигнализират още, че често около езерото хора разхождат питбулите си без наморници. Така кучетата безконтролно се разхождат между децата. Имало е дори случаи, при които четириного налита на дете, докато кара колело.

За щастие питомецът не успява да захапе малкия колоездач, но детето се пребило на асфалта.

А оплакванията за липсата на контрол по пътеката продължават да валят.

Снимка: Фейсбук

Последвайте канала на

Novini.bg
3297 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
gaco

2018.03.13 | 16:21

2
Тия от "Спаси София " са пълни малоумници! Бе им стига че осра*а нещата с бул. Дондуков....той сега е с павета и 3 ленти. Искат да осер*т и Панчарево (по принцип то отдавна е осра*о) Та мисълта ми е като няма паркинг, някои шофьори спират където им падне - нормално. Не може само пе
питам

2018.03.13 | 14:50

1
КОЕ МЯСТО ВЪВ И ОКОЛО СОФИЯ НЕ СЕ ПРЕВЪРНА В ПАРКИНГ ЗА КОЛИ. АМАН ОТ "БЕДНИ" БЪЛГАРИ С ПО ТРИ ДО ПЕТ КОЛИ В СЕМЕЙСТВОТО. МАЙ ТРЯБВА ДА СЕ ВЪРНАТ ЧЕРВЕНИТЕ НА ВЛАСТ МАЛКО ДА ВИ ОШУШКАТ, ЧЕ СЕ ОЛЯХТЕ.

Добави коментар

Водещи новини