Харесайте facebook страницата ни

Заради случая "Скрипал" Лондон може да започне да гони руски дипломати

© gettyimages (архив)

Лондон може да изгони от Обединеното кралство руски дипломати заради случая "Скрипал", включително руския посланик Александър Яковенко (на снимката), пише британският вестник "Гардиън".

Според изданието Лондон може и да замрази активи, които са свързани с хора, разглеждани от британските власти като руски олигарси, близки до Кремъл, както и на руски представители, които не са в състояние да докажат законен произход на средствата, използвани от тях, за да закупят имущество във Великобритания. Вестникът не изключва и да бъдат предприети по-строги мерки към руски граждани, обвинявани от Лондон в нарушаване правата на човека. Смята се за възможно и британски официални лица да не посещават Русия за предстоящото през лятото световно първенство по футбол, като "Гардиън" отбелязва, че за такава мярка ще се търси и подкрепа в Европейския съюз, но според изданието при всички случаи е доста вероятно много страни да не пожелаят да последват примера, при това подобна мярка, посочва вестникът, няма да включва бойкот на футболистите.

Според вестника пред кабинета на британския премиер се открива цял спектър от възможности за наказателни мерки срещу Русия, включително тя да бъде обявена за страна спонсор на тероризма. В САЩ например, поставянето на дадена страна в тази категория има за последствие спиране на износа на въоръжение и забрана за икономическа помощ, посочва изданието. "Гардиън" пише, че Лондон е възможно и да препоръча руските банки да бъдат извадени от международната междубанкова платежна система СУИФТ (SWIFT).

"Гардиън" не изключва и засилване на присъствието на НАТО по руските граници. "Британската армия вече има четиригодишно ротационно присъствие, но едно приближаване до Беларус би изпратило сигнал", пише вестникът. Великобритания може да работи и за по-активна подкрепа за присъединяването на Украйна към алианса, а сходно поощрение може да се даде и на Балканите, ключов район на противопоставяне с Русия, отбелязва "Гардиън".

"Файненшъл таймс" не изключва Лондон да прибегне и до член 4 на Северноатлантическия договор, според който всяка страна от НАТО може да свика среща на алианса за провеждане на консултации, ако смята, че има заплаха за нейната териториална цялост, политическа независимост и сигурност.

Британският премиер вчера Тереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на ... към профила заяви в Камарата на общините, че Москва с голяма доза вероятност е замесена в инцидента със Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия. По думите й бившият полковник от руското Главно разузнавателно управление (ГРУ) и дъщеря му са били отровени с нервнопаралитично вещество от тип, произвеждан в Русия.

Великобритания проучва възможността за извършване на кибератака срещу Русия в отговор на отравянето на Скрипал и дъщеря му, пише вестник "Таймс", като се позовава на източници в британското правителство. Според вестника министерството на отбраната на Обединеното кралство заедно с Правителствения център за комуникации една от британските специални служби, отговорна за воденето на радио-електронно разузнаване и защита на правителствената и военна информация разработва киберпрограма. Тя, както отбелязва изданието, може да бъде използвана за атака срещу компютърната мрежа на Кремъл или на страници в интернет, които според Великобритания разпространяват недостоверни новини.

"В арсенала може да влезе и зловреден софтуер. Тази възможност ще бъде разгледана и е възможно дори да бъде одобрена", заявява представител на британското правителство пред "Таймс".

Коментари
Коментари (12)
Коментирай
(гост)
13.03.2018 | 20:05

Ударете ги по суифта, мафията като я ударят по джоба най боли!

Рейтинг:
 
5
ДНЕС КОЗЯШКИТЕ ТРОЛОВЕ (гост)
13.03.2018 | 14:47

СА НА ВИАГРА.ХА,ХА ,ХА.

Рейтинг:
 
1
ХА ХА (гост)
15.03.2018 | 20:40

то Путаша сега се е насрал от страх и само демонстрира мускули с молба "махнете санкцийте, че умрехме". много трябва да внимава, англичаните никога не си поплюват

Рейтинг:
 
9
(гост)
15.03.2018 | 20:40

е то ако им наложат още санкции, расия трябва да я затваряме и умрелите от глад руснаци да ги заградиме с ограда и кучета като едно време да не бягат

Рейтинг:
 
12
ДЕМОКЛИТОР (гост)
15.03.2018 | 20:41

Е ГЕЙ ПРИЯТЕЛЯ НА ПЛЮВНЮ -СОРОСОИДНИЯ ЯСТРЕБ. ДВАМАТА ПЕДАЛИ-ДЖЕНДЪРИ СЕ ЗАЛЮБИЛИ НА КОНГРЕС НА ГРОБ ЗА ИСТАМБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ.

Рейтинг:
 
3
(гост)
15.03.2018 | 20:41

Българите да бягат от Англия за да не ги отровят

Рейтинг:
 
6
(гост)
15.03.2018 | 20:41

МАЙ МАЙ МАТРЬОШКИТЕ ЩЕ БЪДАТ НАПЛЯСКАНИ ПО ДУПЕТО, ОТНОВО

Рейтинг:
 
13
(гост)
15.03.2018 | 20:41

ЧЕ КОЙ ИСКА ДА СТОИ ПРИ ОТРОВИТЕЛИ И ПОРОБИТЕЛИ

Рейтинг:
 
4
Демократ (гост)
15.03.2018 | 20:41

Гонете ги тях и семействата им, и обратно в ЖунглАта :)))

Рейтинг:
 
13
(гост)
15.03.2018 | 20:41

Пустите му поробители, станали отровители

Рейтинг:
 
4
гол (гост)
15.03.2018 | 20:41

Хитър ход, лъжа и след нея решаваш световни дела в твоя изгода. Така са животните англичани кланящи се на бабата с пълният памперс.

Рейтинг:
 
6
(гост)
15.03.2018 | 20:41

заради случая Скрипал Русия може да почне да гони британски дипломати за да не тровят руснаци

Рейтинг:
 
4
 
Добави Коментар