Тихомир Безлов: За първи път президентът и главният прокурор едновременно атакуват закон

  • 13 март 2018 07:43

  • 2612
  • 0
Тихомир Безлов: За първи път президентът и главният прокурор едновременно атакуват закон
© БНТ

За първи път виждам президентът и главният прокурор едновременно да атакуват един закон. Това е политически феномен и може да задава въпроси управляващата коалиция трябва ли да се замисли, каза в сутрешния блок на БНТ Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията по повод искането на Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в Конституционният съд да обяви за противоконституционни разпоредби от Закона за частната охранителна дейност.

Частният охранителен бизнес възникна в началото на 90-те години по един неформален начин. Държавата се отдръпна от охраната на всякакви обекти и се появиха едни здрави момчета. Частният сектор за сигурност стана един огромен пазар – по различни оценки в момента е за между 1 млрд. и 2,5 млрд. лв., което означава, че има огромен сив сектор. Той се превърна и в социален буфер, в който бивши служители от МВР и армията получават доход след като се пенсионират. По места частните охранителни фирми са основен работодател, заяви Безлов.

Според бившия директор на СДВР Валери Йорданов държавата няма как да се отдръпне от охраната на обществения ред. В Закона е записано как тя контролира дейността на частните охранители, добави той.

По думите му обаче не всяка община може да издържи финансово, за да заплаща за тази дейност.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2612 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини