Не е имало тайни договорки между кампанията на Тръмп и Русия, показва разследване

  • 13 март 2018 07:30

  • 675
  • 0
Не е имало тайни договорки между кампанията на Тръмп и Русия, показва разследване
© Pixabay

Комисията по разузнаването към Камарата на представителите в Конгреса на САЩ обяви вчера в комюнике основните заключения от своето разследване на подозренията за руска намеса в американската предизборна кампания през 2016 г., съобщи Франс прес.

Сред тези заключения, заверени с подпис само от членовете на комисията от Републиканската партия, конгресмените казват, че не са намерили "никакво доказателство за съглашателство, координация или заговор между кампанията на Тръмп и руснаците".

Освен това те отхвърлят заключението на американското разузнаване, че руският президент Владимир Путин е предпочитал през 2016 г. Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския за президент на САЩ.

Докладът от над 150 страници съдържа над 40 "първоначални заключения" и над 25 препоръки. Той ще бъде представен днес за обсъждане на демократическото малцинство. Комисията след това ще гласува за подлагане на доклада на процедура по декласификация, за да може да бъде представен на широката общественост.

Последвайте канала на

БТА
675 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини