Руското посолство в Лондон: Британското правителство играе опасна игра около отравянето на Скрипал

  • 12 март 2018 19:38

  • 3186
  • 2
Руското посолство в Лондон: Британското правителство играе опасна игра около отравянето на Скрипал
© Getty Images

Британското правителство играе "много опасна игра" с общественото мнение за Русия и не се разграничава от "антируската медийна кампания" след отравянето на бившия шпионин Сергей Скрипал, заяви руското посолство в Лондон, цитирано от ДПА.

Тази политика " не само насочва разследването в безполезна политическа насока, но крие и риск от по-сериозни дългосрочни последствия за нашите отношения", се казва в декларацията на посолството.

"Бихме искали още веднъж да подчертаем, че сме възмутени от антируската медийна кампания, която правителството не осъжда, която оказва влияние върху разследването и има психологически ефект върху живеещите във Великобритания", отбелязва документът.

Посочва се също, че руснаците във Великобритания "са обезпокоени за своето бъдеще в тази страна", а руските журналисти там "получават заплахи".

Британското външно министерство заяви пред посолството, че смята Скрипал за британски гражданин и не предостави информация за неговото отравяне, твърди руската мисия.

Последвайте канала на

БТА
3186 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
не син

2018.09.10 | 22:35

2
Да не мислиш, че измамата Скрипал е измислена от тъпите англичани! Англия и Франция са пуделите на Империята на злато САЩ. Насъскани са от господаря си.

2018.03.15 | 17:22

1
Безсилието на Англия е отчайващо, а злобата им е символ на загиваща бивша империя, причинила много зло по света.

Добави коментар

Водещи новини