МВР успокои: Няма критична ситуация, няма застрашени хора

  • 12 март 2018 18:00

  • 2428
  • 1
МВР успокои: Няма критична ситуация, няма застрашени хора
© МВР

Директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ инспектира състоянието на дигите и хидромелиоративните съоръжения в община Видин за предприемане на необходими спешни мерки във връзка с усложнената обстановка в района.

Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Няма опасност за населението на видинското село Иново, стана ясно след заседание на Кризисния щаб в селото, където в неделя водите на р. Делейнска пробиха дигата при корекцията и наводниха земеделски площи.

Главен комисар Николов даде много висока оценка на съвместните действия с местната и областната власт. Очакванията са до два-три дни водата от земеделските площи да се оттече.

По думите му при необходимост има готовност за изграждане на насипна дига с инертни материали преди селото. Заедно с него на място бяха заместник-министърът на земеделието, храните и горите Атанас Добрев, областният управител на Видин Албена Георгиева, изпълнителният директор на „Напоителни системи” Снежина Динева и кметът на Видин Огнян Ценков.

По повод ситуацията с язовир „Рогозен 1“ в община Хайредин, област Враца главен комисар Николай Николов информира, че аварийно-ремонтните работи продължават, монтирани са част от сифоните на съоръжението и водата се източва. С превантивна цел денонощно се наблюдават критичните участъци.

Допълнителни мерки ще са необходими по горното течение на река Росица и река Янтра, поради очакваните интензивни валежи. Като цяло ситуацията в страната е спокойна, каза в заключение главен комисар Николай Николов.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
2428 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.03.12 | 18:11

1
Тоя тъпанар така говореше и в Хитрино

Добави коментар

Водещи новини