Стартира акция "обезопасителен колан", ще се глобяват и пътници на задните седалки (видео)

  • 12 март 2018 16:14

  • 3013
  • 3
Стартира акция "обезопасителен колан", ще се глобяват и пътници на задните седалки (видео)
© pixabay.com

От днес до до неделя - 18 март, както в България, така и във всички държави-членки в Европейския съюз ще се проведат специализирани полицейски операции, организирана от TISPOL. Целта е контрол за използването на обезопасителни средства от водачите и пътниците в моторните превозни средства, на каски от водачите и пътниците на мотоциклети и на обезопасителни столчета в колите при превозването на деца.

Това съобщи на специален брифинг главен инспектор Росен Рапчев от отдел "Пътна полиция" в ГД "Национална полиция", предаде репортер на Novini.bg. "В цялата страна е създадена необходимата организация, за да се засили контрола във връзка с установяването на такива нарушения. Ще се проверяват и пасажерите, които се возят на задни седалки. Знаете много добре, че от миналата година има нови промени в законодателството. Глобите ще са в размер на 50 лева и ще се налагат и на водача, ако е допуснал пасажер на задната седалка, да се вози без колан. Данните сочат, че доста български граждани слагат обезопасителни колани, когато се возят на предната седалка, но не така седят нещата за тези, които се возят отзад. Искаме и се надяваме да възпитаме гражданите да бъдат запознати с важността на това да поставят обезопасителните колани. По данни на TISPOL неизползването на обезопасителни средства значително увеличава риска от смърт или траен травматизъм при настъпването на пътен инцидент. По време на проверките пътните полицаи ще следят и за наличието на валидна застраховка "Гражданска отговорност", добави той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3013 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
коко

2018.03.13 | 10:00

3
Както и другите чудеса на КАТ .Всяко чудо за три дни. То не беше акция тишина, акция светлина , акция тъмни стъкла ,акция аспух. Най–много това чудо ще е за седем дни . Само трябва да отидат до всички детски ясли ,градини и училища ,но поне по пет полицая , и ела да видиш какво ста

2018.03.13 | 08:19

2
а с каски от кога ? в колите
Да Ми Ядът Колана

2018.03.13 | 01:55

1
Точно пък на задбната седалка е по опсно с колн да го духат мой си е.живота

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини