Жена иска да има дете от починалия си съпруг, но законът не й позволява

  • 12 март 2018 08:49

  • 25120
  • 0
Жена иска да има дете от починалия си съпруг, но законът не й позволява
© Bulgaria ON Air

Години наред Ася Йорданова и нейният съпруг се опитват да имат деца. В крайна сметка те решават да опитат инвитро процедура. Малко преди процедурата обаче съпругът на Ася почива при трудова злополука. Тя въпреки това решава все пак да носи неговото бебе. Малко преди да се извърши процедурата се оказва, че тя не може да се осъществи, тъй като от клиниката заявяват, че генетичният материал на съпруга трябва да бъде унищожен.

Според Ася Йорданова този член от закона може да се интерпретира от хората както си искат и определено не е написан ясно.

"Моят съпруг почина на 13 юли миналата година. Аз все пак отидох в клиниката да продължа процедурата, но оттам ми отказаха. Получих документ, че неговият генетичен материал трябва да се унищожи. Аз съм борбен човек и ще доведа нещата докрай", категорична е Асе Йорданова.
Тя заяви пред Bulgaria ON Air, че законът не е променян от 2007 г.

Със спорния случай се ангажира и омбудсманът Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на, както и Министерството на здравеопазването, което от няколко години търси решение на сложния казус.

Последвайте канала на

Десислава Станева
25120 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини