В Горно Ботево местните са принудени сами да изградят улицата до дома си

  • 12 март 2018 08:44

  • 867
  • 0
В Горно Ботево местните са принудени сами да изградят улицата до дома си
© Булфото

От години хората на улица „Теменуга“ в старозагорското село Горно Ботево живеят в кал. За да могат да стигнат до къщите си, местните купуват със собствени средства чакъл, а през лятото сами косят и обезпаразитяват тревата, за да има къде да играят децата им. Улицата никога не е виждала асфалт.

От пет години хората молят управата на селото за помощ заради окаяното състояние на улицата. Кметовете се сменили, помощта не дошла.

„Където и до които инстанции съм се обърнал, никой никакво внимание не обръща. Тука всичкото се прави на частни начала – купува се чакъл, превозът се плаща от нас, на ръка се разстила и се плаща на хора да се разстила на ръка“, казва Георги Тодоров пред БТВ.

Вече два пъти той настила пътя до дома си, но чакълът потъва с времето, водата няма къде да се оттече.

Хората от улица „Теменуга“ не са правили разчет колко им струва досега осигуряването на достъп до домовете им. Но искат да се направи път, дори да не е асфалтиран, стига да има дренаж.

„Всеки един си плаща, както може да си плаща, данъците. Предполагам, че трябва да има път, по който да си стигне до къщата“, казва Павлин Пенчев.

През октомври миналата година община Стара Загора актуализирала списъка на населените места, където да се докара фрезован асфалт. Кметът на Горно Ботево бил 20-и в него. За другото възможно решение – няколко камиона чакъл от кариерата на 15 километра от селото, също трябвало позволение от кметството

.„Той пак струва пари, трябва да запитаме общината“, казва кметът. И обещава да отправи запитване. От Община Стара Загора заявиха, че са наясно с проблема на хората от улица „Теменуга“ в Горно Ботево.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
867 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини