Проф. Константинов: Историята около патриарх Кирил е изкуствено раздухана

  • 10 март 2018 14:13

  • 8833
  • 6
Проф. Константинов: Историята около патриарх Кирил е изкуствено раздухана
© Булфото (Архив)

Смятам, че цялата тази история около думите на патриарх Кирил е изкуствено раздухана. И в Руската федерация и в Република България църквата е отделена от държавата.

Това коментира пред Novini.bg политическият анализатор професор Михаил Константинов.

По думите на математика ако някой патриарх или духовно лице говори „разни неща“, като ранг на него е редно да отговори друго духовно лице.

„Абсолютно глупаво е политиците да се месят в изказването на духовниците в този смисъл въпреки че патриарх Кирил е важно лице в Русия, смятам, че държавните ни органи не трябва да реагират на това нещо“, посочи политическият анализатор.

Според него скандалът бе замесен в политическите среди поради неразбиране на тези протоколни подробности.

„Отново ще повторя. Духовенството и църквата са отделени от държавата, а техните изказвания, техните становища, не мога да бъдат чак толкова съществени на държавно равнище“, заяви професор Константинов.

В същото време фактите, които вицепремиерът Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 сподели за патриарх Кирил, са безспорно верни, тъй като става въпрос за данни от руски източници, които са „така да се каже от извора“.

„За голямо съжаление част от висшия духовен клир в нашите държави имат връзки с комунистическите служби от едно време“, смята още анализаторът.

Проф. Константинов апелира да бъдем малко по-кротки.

„Това са си църковни работи“, сподели анализаторът и допълни, че не е необходимо да се превъзбуждаме толкова от тази работа.

„Това е буря в чаша вода, абсолютно излишен конфликт. Имаме си работа за вършене и стига сме говорили глупости“, посочи математикът.

Според него при коалицията на Обединените патриоти има определени личностни конфликти, които избиват от време на време по различни поводи.

„Колкото по-бързо забравим този инцидент, толкова по-бързо ще се върнем към всекидневната си работа“, коментира още проф. Константинов.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
8833 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
хаха

2018.03.13 | 22:08

6
Присмяло се кабеларното вице на табачния патриарх.... де Илия на кирия...
опорна точка

2018.03.13 | 22:07

5
ПрофесорО се прай на гламав. Това му е коронен номер, с него е станал професор
хихи

2018.03.13 | 20:09

4
70 годишни работят по на няколко места И как няма да има разлика, до 40 не се ли налюбиш, до 60 не забогатееш ли, до 80 не умреш ли, ставаш за резил
На днешния ден,

2018.03.13 | 20:09

3
10.03 през 1940-та умира Булгаков.Поклон пред Великия Майстор Михаил Булгаков - една от безбройните жертви на комунизма унищожил великата руска империя.

2018.03.13 | 02:31

2
присмял се крадльо на патриарха

2018.03.11 | 12:37

1
ИСТИНАТА ВИНАГИ Е ДРАЗНЕЛА ПОМИЯРИТЕ

Добави коментар

Водещи новини