Емил Радев ще проведе Ученически Европейски съвет във Варна

  • 10 март 2018 07:32

  • 1593
  • 4
Емил Радев ще проведе Ученически Европейски съвет във Варна
© Novatv (архив)

Под патронажа на евродепутата Емил Радев във Варна ще се проведе първата по рода си симулация на работата на Европейския съвет. Това съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

В инициативата ще вземат участие 28 варненски ученици, избрани след конкурс за есе, посветен на Бялата книга за бъдещето на Европа. Тя ще бъде и във фокуса на самата симулация, в рамките на която учениците ще влязат в ролята на държавните и правителствените ръководители на страните – членки на ЕС, като отстояват позиции и вземат стратегически решения.

Целта е, пресъздавайки заседанията на органа, който определя цялостната политическа насока и приоритетите на ЕС, младежите да обогатят знанията си за Европа и да развият уменията си за преговори и за екипна работа.

Симулацията „Ученически Европейски съвет 2018” се организира от сдружение "БЕТА България" и Model European Union Sofia, в партньорство с Представителството на Европейската Комисия у нас и варненската Първа езикова гимназия, която е домакин на инициативата.

Евродепутатът Емил Радев ще открие събитието, което ще състои от 9.00 часа в учителската стая на Първа езикова гимназия.

Над 60 ученици заявиха желание да участват в инициативата, като се включиха в обявения конкурс за есе. От тях в съответствие с модела на работа на Европейския съвет бяха избрани 28 младежи.

Всички останали са поканени да наблюдават симулацията, която ще се проведе под напътствията на професионален екип, определен от организаторите.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1593 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
от село

2018.03.10 | 15:22

3
къв тоа

2018.03.10 | 15:22

4
тоя е от нищо правещите на голяма заплата

2018.03.10 | 12:37

2
ТОЧНО КАТО ПРЕЗ КОМУНИЗМА - КОНГРЕСИ, ПЛЕНУМИ И НИЩО КОНКРЕТНО
Радев, пeдeрacт гepберастки,

2018.03.10 | 10:54

1
какво стана с истанбулската конвенция? А как пищеше само, че трябва задължително да я приемем! А вожда ти, СМС-и разпращаше: "Няма мърдане, приемаме я"!

Добави коментар

Водещи новини