Лиляна Павлова: Важно е да имаме обединена, силна, единна и дигитална демократична Европа (видео)

  • 09 март 2018 09:26

  • 1703
  • 2
Лиляна Павлова: Важно  е да имаме обединена, силна, единна и дигитална демократична Европа (видео)
© novini.bg

„Подкрепата на ЕНП сме я имали винаги и ще разчитаме и занапред на нея“, заяви министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова по време на инициативите на местно равнище за европейските избори през 2019 г. под мотото „Европа започва във Вашето село/град/регион“, които се организират заедно с ЕНП.

„Оценяваме изключително много съгласието и подкрепата ви“, обърна се тя към представителите на ЕНП.

„Председателството е в своя пик. Работим активно по всички теми, които бяха набелязани. По всеки един от приоритетите можем да отчетем конкретен напредък. Нещо, с което можем да се гордеем“, каза Павлова и добави, че днес се надява да се намери отговора на въпроса „Каква Европа искаме?“.

Министърът отчете напредък и по темата за миграцията. А относно темата за Западните Балкани, пък каза с гордост, че тя вече е припозната от всички институции. „Мирът, стабилността минава именно през Западните Балкани. И ние сега трябва да подкрепим тези страни“, заяви Павлова.

„Перспективата не означава фалшиви обещания. Всяка една държава от Западните Балкани има дълъг път да извърви“, заяви обаче тя.
Четвъртият приоритет е дигиталният дневен ред, отбеляза Павлова. „Дигиталното вече е факт. Това е реалност, към която трябва да се адаптираме“, обясни министърът.

„В заключение искам да кажа, че усилията за тези приоритети не са напразни.Обратната връзка, която получаваме, ни амбицира. Ако сме заедно, ще сме по-силни и по-успешни.Трябва да разберем колко е важно да имаме обединена, силна, единна и дигитална демократична Европа“, завърши Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1703 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.03.09 | 11:01

2
No sme digitalni

2018.03.09 | 10:59

1
Ква демокрация кви пет лева у нас си е чиста диктатура няма свобода на словото съдебната система работи за някои хора корупцията е на всякъде.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини