Министър Павлова се срещна с членове на Комисията по европейските въпроси на Бундестага

  • 08 март 2018 18:17

  • 866
  • 0
Министър Павлова се срещна с членове на Комисията по европейските въпроси на Бундестага
© EU2018BG

Министър Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена проведе среща с членове на Комисията по европейските въпроси на Бундестага на Федерална Република Германия, чийто председател г-н Гунтер Крихбаум пожела успех на нашето първо ротационно председателство на Съвета на ЕС.

Това съобщиха от пресцентъра на министерство на българското председателство на Съвета на ЕС.

„По време на разговорите обсъдихме основни приоритети на председателството, по които страната ни ще работи до 1 юли, а след това ще продължи Австрийското председателство. Такъв пример са: европейската перспектива за Западните Балкани, единният цифров пазар и енергийният пакет“, заяви министърът за Българското председателство.

На фокус бе поставен също въпросът за Дунавската стратегия. Министър Павлова и членовете на комисията на Бундестага обсъдиха, че три държави от района на река Дунав последователно поемат председателството на Съвета на ЕС. „Това са България, Австрия, а след нея Румъния – от следващото трио, което е много добра възможност Дунавската стратегия да бъде поставена на вниманието на цяла Европа“, каза още министър Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
866 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини