Антон Кутев: Антикорупционният закон има за цел да пази управляващите

  • 08 март 2018 17:43

  • 1581
  • 2
Антон Кутев: Антикорупционният закон има за цел да пази управляващите
©

Продължаваме с протестите срещу продажбата на ЧЕЗ. Тези протести не бяха наши, а на други политически сили, ние само ги подкрепихме. Това каза заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Антон Кутев в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„С избирането на Пламен Димитров начело на антикорупционния орган се доказва, че БСП беше права във всичките си съмнения. Законът за антикорупцията има за цел да пази управляващите. Той трябваше да гарантира независимост при разследването, но той има политическа свързаност“, смятат от БСП.

По думите на Кутев всички сме чули как министър-председателят нарежда да се спре митническа проверка, с което са нарушени законите на държавата. За благодарност наблюдаващият прокурор е бил направен зам.-министър, а цялата му кариера след това върви възходящо. „Беше направен абсолютно безобразен закон, който постави в зависимост този орган от политическата сила, която го назначава. Не вярвам, че когато едно мнозинство те назначава пряко, ти ще се бориш срещу него. Сегашното назначение показва, че този закон е нефелен“, категоричен е Антон Кутев.

Замесването на Моника Станишева с Гинка Върбакова и сделката за ЧЕЗ, Кутев определи като долна лъжа. „Представен бе грешен факт, който доведе до грешен извод. Правят се внушения и то от трибуната на НС“.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1581 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.03.10 | 06:37

2
Ето този нагъл капут пише опорните точки на комунягите, защото те не могат да мислят, природно тъпи са.
Умник Гюро

2018.03.10 | 06:37

1
Гнусен болшевишко-юдейски плъх.

Добави коментар

Водещи новини