Вижте какъв е ключът към успеха на Ева Майдел

  • 08 март 2018 15:08

  • 5285
  • 22
Вижте какъв е ключът към успеха на Ева Майдел
© Фейсбук/Ева Майдел

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел разкри в интервю за Novini.bg какво научи от жените лидери в сферата на политиката и предприемачеството, каква е тайната на успеха й и как се преборва с мъжете в Европарламента.

Като един от най-младите евродепутати, как успявате да бъдете толкова успешна в работата си? Каква е тайната на успеха Ви?

През последните десет години съм радостна и благодарна, че имам възможността да се уча от жени лидери в сферата на политиката и предприемачеството. Възможността да работя с професионалисти като Илияна Иванова, Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование, Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена, Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова, Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, да се докосна до опита на предприемачи като Цветелина Николова, Кристина Цветанова, Дарина Стоянова, Боряна Манолова и др. ми даде много.
Благодарна съм и на екипа ми, с който си поставяме стратегически цели и работим за тяхното изпълнение с мотивация и ентусиазъм. Бих искала да благодаря и на българските граждани, които ни се доверяват и за тяхната подкрепа за реализирането на общите ни проекти и идеи.
 
Усещате ли трудности като жена в работата си? Как успявате да преборите мъжете в Европарламента по ключови въпроси и как печелите доверието им?

За щастие Европейският парламент е един от парламентите в света, където жените са най-добре представени – 38 % от всички членове. Въпреки че това е далеч от процента на жени в обществото (над 50%), тенденцията през годините е за бавно, но постоянно увеличаване на броя на жените в Европарламента, както и в националните парламенти впрочем. Има много талантливи жени в политиката, които са модели за подражание. Бих искала да окуража младите жени, които се интересуват от политика, да не се страхуват да показват лидерство и решителност, защото единственото, което може да ги спре от успешна кариера, е собствената несигурност.
 

Политиката не е само за мъже и Вие сте един от примерите за това. Какво е посланието Ви към жените по случай 8 март?

8 март е красив празник. Но преди да подарим или приемем букет с цветя, е добре да се замислим за това какво отбелязваме днес: денят за правата на жените.
Ден, в който да припомним, че в 21-и век дори в развита Европа съществуват неравнопоставеност между мъже и жени. Жените получават 16% по-ниско възнаграждение от мъжете за една и съща работа и позиция, както и едва една четвърт от политиците в Европа са жени.
Днес е ден, в който оказваме уважението си към работата на много личности и организации като Жени ГЕРБ, които работят за това всички да сме равни и да използваме талантите на цялото общество.
Затова пожелавам на всички жени да отстояват ежедневно с действията си равния достъп до възможности и да не поставят сами бариери пред целите си. Пожелавам да претворим таланта и потенциала на всяка една жена във вдъхновение за най-младото поколение.

Как успявате да съвместявате добре личния с професионалния си живот?

Сега разбирам как повечето жени, които познавам, се чувстват, съвместявайки професионалните си ангажименти, със създаването на семейство и отглеждането на децата си. Голямо предизвикателство е и затова съм благодарна на семейството и екипа ми, които помагат изключително много да реализираме динамичната програма и приоритети, които си поставяме.

Какво предстои в работата Ви като евродепутат и кои са важните неща, които трябва да се свършат, за да имаме една по -стабилна и по-сигурна Европа?

За всички българи трябва да е въпрос на национално обединение и кауза да доведем европредседателството до успешен край. Досега оценките  са много добри, но най-напрегнатите месеци откъм работа тепърва предстоят.
С колегите ми от делегацията на ГЕРБ в Европарламента работим, за да дадем нашия принос за ефективното протичане на законодателната работа по време на българското председателство. Всички европейски погледи сега са насочени към България и е обща кауза да работим за модерна и просперираща страна, която пази традициите си.
Една такава възможност за представяне на България е Голямото хоро в Брюксел, което с моя екип реализираме за втора поредна година, приемайки щафетата от Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование, която го инициира още през 2013 г. Тази година е под патронажа на българското председателство в рамките на големия фестивал Балкан Трафик и ще се проведе на 22 април 2018 г. на площада Гран плас в Брюксел с участието на оркестър и ансамбъл, които сме поканили от България.
В Комисията по вътрешен пазар и зашитата на потребителите, където съм член, работим върху редица регламенти. Един от тях влиза в сила тази година и ще даде възможност на всички потребители да ползват абонаментите си за филми, музика, игри, където и да пътуват в ЕС. Друго досие е насочено към подобряване на функционирането на вътрешния пазар чрез навременен обмен на информация. Освен това водим и обсъждания в сферата на киберсигурността, която е от изключително значение за всеки, който има достъп до интернет.  
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
5285 22

Свързани новини

Коментари 22

Добави коментар

2018.04.26 | 10:07

22
Симпатично и умно момиче, но цял живот партийна конюнктура. Средно тото милионер да обяснява как е бил предприемчив за да стане милионер (такива няма де 2 пъти едни и същи числа тотото е лъжа)
Батката

2018.04.26 | 10:06

21
Ключът към успеха, се намира между краката!!! Трябва да знаеш, как да го правиш, кога да го правиш и с кого да го правиш!!! Това е!!!
лектор в института на успеха

2018.04.26 | 10:06

19
Духане ,духане и пак духане.Ако искате да успеете в този живот трябва много да духате и да целувате задници.Забравете за достойнството си ! Има по-важни неща от ценностната система и морал.И това са парите.Да имате много пари на всяка цена , ето това е успех.Вие трябва да се на
лекция N2

2018.04.26 | 10:06

20
Вие трябва да се научите да пускате по-много и да нямате скруполи в това да правят личността ви на джваньоч.Трябва да се чувствате горди че сте един парцал в ръцете на някой, но сте парцал с пари.Бъдете горди със собственото си падение и го разпространявайте със страст сред о

2018.04.26 | 10:06

18
Дневниците на един отпадък (неморална жена) ....ЕВА МАЙДЕЛ: Бях ученичка в най престижния университет-връзки,после на работа в ГЕРБ-връзки,после в ЕП- връзки,После проституирах и си хванах милионер Австриец и вече всичко ми е ок.Няма усилие няма това онова
Пътят на успеха

2018.04.26 | 10:06

17
Цял живот на издръжка,цял живот носене на ръце,после ЦВЕТАНОВ те урежда в ЕП,минаваш през 100 различни легла,накрая се овърташ главата на някой милионер и се жениш за него,,,няма тормоз няма усилие,,цял живот ..ПРОСТИТУТКА..

2018.04.26 | 10:06

16
Като всяка една българска проститутка за тази пътя на успеха е да се омъжи за богат западняк и да си уреди живота.Вижте я колко е засмяна и щастлива Европейка.Не като сънародниците си окаяна и смазана.Паричките какво ли не правят ?? Проститутка
Ева майдел

2018.04.26 | 10:05

15
Ключа на успеха при мен е проституцията и накрая омъжване за богат Европеец.Мятах очи наляво и надясно 2 години в Европарламента и накрая извъртях една свирка на един богат Австриец,омотах го и се омъжих за него.Сега си живея живота обикалям света и съм много щастлива защот
Мунчо

2018.04.26 | 10:05

14
Не разбрах какъв е успеха на този курволяк.

2018.04.26 | 10:05

13
МНого пишки налапа това девойче през годините....
дядко радой

2018.04.26 | 10:05

12
С лапане до Брюксел се стига !

2018.04.26 | 10:05

11
И Ева на ковбойски пишки зева.

Добави коментар

Водещи новини