Теленор свиква родителска среща за детската онлайн безопасност

  • 08 март 2018 12:46

  • 1093
  • 1
Теленор свиква родителска среща за детската онлайн безопасност
©

Теленор организира първия родителски форум, посветен на детската онлайн безопасност. Той ще се проведе на 17 март 2018 г. в Sofia Event Center в партньорство с Центъра за безопасен интернет, Асоциация Родители и онлайн портала „Майко Мила!“.

Форумът е част от съпътстващата програма на Българското председателство на Съвета на ЕС. Той е и закриващото събитие на първото издание на Дните на дигитално-медийната грамотност в България.

Целодневното събитие е под надслов „От нас зависи“ и има за цел да представи на родителите заплахите, пред които са изправени децата в интернет, и начините за тяхното преодоляване. Родителската среща ще събере на едно място експерти, които ще представят какви са предизвикателствата на дигиталната ера, какви са дигиталните нужди и интереси на децата.

С това събитие Теленор потвърждава ангажимента си да подкрепя чрез обучения различни целеви аудитории на правилата за онлайн безопасност. След поредица инициативи за онлайн безопасност, насочени към запознаването на децата с рисковете в интернет и начините за справяне с тях, Теленор поставя началото и на кампания, целяща да запознае и родителите с възможностите и интересите на техните деца в глобалната мрежа.

„Подрастващите използват интернет все по-често, все по-рано и все по-мобилно, като средната възраст, на която започват да ползват интернет, е 8 години. Те най-често влизат в онлайн света за пръв път на около 7 години, което е с 3 години по-рано отколкото през 2010 г.“, сподели Георги Апостолов, координатор на Центъра за безопасен интернет. „Но по-притеснителното е, че българските деца все по-често попадат на вредно съдържание в интернет. Около 15% от тях споделят, че през последната година са били притеснени или уплашени от нещо, което са видели онлайн, което е ръст с около 10% спрямо 2010 г. Вероятността това да се случи се повишава с възрастта на децата, но нарастването спрямо 2010 г. е валидно за всички възрасти“, допълни той.

Форумът е безплатен и всички желаещи могат да запазят своето място след онлайн регистрация на: https://www.eventbrite.com/e/43531792764.

Повече информация за събитието може да откриете на: https://web.facebook.com/events/150663375623123/.

Последвайте канала на

Novini.bg
1093 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Онзи

2018.03.08 | 14:05

1
Смешници.Те си тръгват.Имитират дейност

Добави коментар

Водещи новини