Нено Димов: Трябва да решим устойчиво проблема с благосъстоянието на хората

  • 08 март 2018 08:40

  • 1055
  • 3
Нено Димов: Трябва да решим устойчиво проблема с благосъстоянието на хората
© БНТ

Започнахме още от края на февруари контролирано да освобождаваме обеми от язовири. Снощи бях при язовир Тича. Много рязко намаля притока към язовира от вчера. Нивото на язовира беше поддържано много високо, но според мен трябва да се поддържа на по-ниско. Няма да има преливане на язовира. Това заяви министърът на околната среда и водите Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе в сутрешния блок на БНТ.

"Контролираме 190 язовира в страната. Към снощи имаше 5 проблемни язовира. Като казвам "проблемни" имам предвид с лек прилив. Не може да се каже, че навсякъде е еднаква ситуацията, това което аз видях е съвсем леко повишаване на водата. Всички, които носят отговорност за съответните язовири, трябва да ги почистват. Животът и здравето са най-важни. Не е важно дали даден язовир ще бъде даден на концесия, а поддръжката му", допълни той по темата за язовирите.

"Проверки в Банско се правят постоянно, Прокуратурата е направила над 10, сега предстои още една. Това разбира се е тяхно задължение, щом има сигнали. Няма нарушения, има леки неточности, които трябва да бъдат променени", заяви Димов по темата за втори лифт в Банско.

"Има отговорности, които са ясно разграничени. Отговорностите на министерството са свързани със следенето за ниско съдържание на сяра и пепел в горивата, за да се намалят вредните емисии във въздуха. Ще има договорки с КАТ и проверки на колите за сяра и пепел, включително и в другите градове извън София", допълни министърът на околната среда за качеството на въздуха.

"Тези, хора, например в Бояна, които могат да си позволят да си купят чисто гориво, няма откъде. Това е и една от промените, които планираме. Проблемите с околната среда са и проблемите с бедността. Трябва да решим устойчиво проблема с благосъстоянието на хората", смята Димов

"В България се рециклират 40 % от битовите отпадъци.София е най-големият град, с трудности, имаме напредък с пластмасата", завърши Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1055 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Петър

2018.03.08 | 17:02

3
Димов,малуумнико.До всяка барака /не къща/ в Румъния и Молдова има тръба за газ.За каква екология говориш.Да бяхте с похарчените милиарди за глупости поне това да бяхте направили за голям процент от територията ни.Нали се праскате с хъбове,мъбове.
Si

2018.03.08 | 12:18

2
Нено, прав си, но първо реши да подобриш собственото си балгосъстояние - нали от някъде трябва да се почне ;) Купи си раирана пижамка - скоро ще ти трябва.

2018.03.08 | 11:22

1
ДОБРИ ПОЖЕЛАНИЯ ОТ СИТИТЕ КЪМ ГЛАДНИТЕ.

Добави коментар

Водещи новини