Тръмп ще подпише днес документ за налагане на мита върху вноса на стомана и алуминий

  • 08 март 2018 07:21

  • 1654
  • 2
Тръмп ще подпише днес документ за налагане на мита върху вноса на стомана и алуминий
© gettyimages (архив)

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския ще подпише днес документ за налагане на мита върху вноса на стомана и алуминий, предаде Ройтерс, като се позова на добре осведомен източник.

Той уточни, че церемонията е планирана за 15.30 ч. (22.30 ч. българско време). Мексико, Канада и други страни може да бъдат освободени от планираните от президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския мита върху вноса на стомана и алуминий в Съединените щати, обяви по-рано говорителката на Белия дом Сара Сандърс, цитирана от АП. Агенцията отбелязва, че един такъв ход е възможно да смекчи удара на фона на заплахите за ответни мерки и мрачни икономически прогнози. Изключенията ще бъдат направени "случай по случай" и "страна по страна", подчерта Сандърс.

Броени дни по-рано Белият дом бе казал, че няма да има изключения, припомня АП. Ройтерс отбелязва, че в края на работния ден вчера борсовите индекси и доларът са възстановили по-голямата част от своите загуби в сряда, след като стана ясно, че Тръмп може да направи изключение от митата за ключови партньори на САЩ като Мексико и Канада.

Последвайте канала на

БТА
1654 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Kik

2018.03.10 | 14:13

2
Тръмп е един тъпунгер. чне случайно американци и германци се отказаха от тежката индустрия. много замърсява въздуха и хората измират от всякакви болести.. Ама той нали е бога слънце с разум за милиарди..

2018.03.10 | 13:58

1
Мексиканците внасят от Китай и после го вкарват в Америка, толкова ли е сложно да се избегне.

Добави коментар

Водещи новини