Валентин Николов: По време и след продажбата на ЧЕЗ, БСП не казаха нито думичка

  • 07 март 2018 09:05

  • 2019
  • 3
Валентин Николов: По време и след продажбата на ЧЕЗ, БСП не казаха нито думичка
© БНТ

С цел да се привлекат инвеститори, не се запази квотата на ЧЕЗ. Не може да се упражни контрол върху дружеството, нито по законите ни, нито по тези на Европейския съюз. Това заяви депутатът от ГЕРБ Валентин НиколовВалентин Николов Валентин Николов е роден в гр. Добрич. Завършил е Икономически университет във Варна, в сутрешния блок на БНТ.

"През 2010 и 2011 беше голяма криза, имаше доста голям дефицит, който трябваш да бъде овладян. Това беше и решението тогава - да продадем активи, който не носеха нищо. Държавата не получаваше нищо, а само даваше заплати", каза той.

"По време и след продажбата на ЧЕЗ, БСП не казаха нито думичка. Антон Кутев и Валери Жаблянов са били в Надзорния съвет по това време. Няма логика да се мълчи толкова време и изведнъж започват. Нека Прокуратурата да провери всичко по ЧЕЗ, няма лошо", допълни още Николов.

"ДАНС са наблюдавали процеса в България, нямат право извън държавата да проверяват сделката. По-големият проблем за България е, че нито една голяма българска компания не е кандидатствала за дружеството", завърши Валентин НиколовВалентин Николов Валентин Николов е роден в гр. Добрич. Завършил е Икономически университет във Варна,.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2019 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
пурко

2018.03.08 | 10:11

3
Големите компании търсят големите печалби. Как да печелят от беден народ? Бедния е зависим и лесно манипулируем, но това не му помага да си плаща сметките.

2018.03.07 | 19:26

2
На Антон Кутев и Валери Жаблянов им спря кранчето. За това е този вой. Когато се продаде енергото на Чез, те си мълчаха, а бяха в надзорния съвет, защо ли? Нека всеки сам да си отговори.
гост

2018.03.07 | 19:21

1
Аз пък оставам с впечатление, че едно кръгче от политици са направили сделка за частно придобиване на ЧЕЗ с държавни пари.

Добави коментар

Водещи новини