Енергийни експерти коментираха сделката за ЧЕЗ и АЕЦ "Белене"

  • 07 март 2018 08:10

  • 2654
  • 3
Енергийни експерти коментираха сделката за ЧЕЗ и АЕЦ "Белене"
©

Идеята да се национализира отново ЧЕЗ е едната лоша страна на тази сделка. Другата е, че БСП се легитимираха като страна, която може да говори за енергетика. Те никога не са свършили нищо хубаво и добро за енергетиката.

Това каза в сутрешния блок на БТВ Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко, бивш енергиен министър. "Сделката е странна, защото банките или банката, които гарантират сделката, трябва да имат друга гаранция извън активите на "Инерком България". Гинка Върбакова ни говори едни неща, от които не можем да разберем нищо", разкри Трайков.

Заедно с него гост беше и енергийният експерт проф. Атанас Тасев, който коментира идеята АЕЦ "Белене" да стане общ балкански проект. "От думите на Бойко Борисов за АЕЦ "Белене" разбрах, че ще се строи. Проектът е много жизнен. Дали ще се търси чуждестранен инвеститор, дали ще става балкански проект, дали ще отидем на седми блок, не знам. Ще станем смешни, ако нарежем за скрап оборудването. Този проект не може да се случи без руската страна. Аз се занимаавам с този проблем от 2000 година. Числата говорят, че цената ще падне", убеден беше той.

"АЕЦ "Белене" започва от 20 млрд. Това е подът. Не може сега да се правят едни сметки и да си говорим, че следващите поколения ще плащат", контрира го Трайков.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2654 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.03.12 | 15:44

3
Какъв "експерт " е тоя идиот Трайчо Трайков ??????

2018.03.12 | 15:44

2
БИВШ МИНИСТЪР НЕ ОЗНАЧАВА ЕКСПЕРТ

2018.03.07 | 15:15

1
Трайчо кажи си защо те изритаха от правителството на времето като некадърник ???????

Добави коментар

Водещи новини