Лиляна Павлова скочи срещу фалшивите новини, уронващи престижа й

  • 06 март 2018 13:03

  • 9765
  • 7
Лиляна Павлова скочи срещу фалшивите новини, уронващи престижа й
© МБПСЕС 2018

В последните 3 дни министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена е жертва на изфабрикувани по неин адрес поредица от фалшиви новини с цитати, които не е изричала и от събития и места, на които не е присъствала.

От няколко дни интернет пространството разпространява и абсолютно измислен материал, който приписва на министър Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена изказването: “Работят в чужбина, защото са алчни, заплатите в България не са лоши!”.

Тези публикации се тиражират от група сайтове с неясна собственост, без никаква фактология и конкретика. Някои от тях дори уведомяват, че не поемат отговорност за информациите, които разпространяват с оправдание, че нямат ресурс да ги проверяват.

Всички изяви и изказвания на министър Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена са публични, в максимална степен анонсирани и отразявани чрез прессъобщения, чрез сайтовете на министерството, на председателството и в социалните мрежи.

Ето позицията на министър Лиляна Павлова:

„Никога не съм и не бих направила такова омерзително изказване, още по-малко по адрес на мои сънародници. Самата аз научих какво „съм казала“ от Фейсбук и от линковете към сайтове, които цитирайки се един друг, легализират откровената лъжа.
Знам, че житейският избор на всеки един от българите да напуснат страната в името на по-доброто бъдеще на децата им е труден и е достоен за уважение. Историята на всеки един от тези българи е низ от перипетии и трудни решения. Убедена съм, че всеки един от тях заслужава добро заплащане, сигурност и уважение където и да се намира по света. Затова и ежедневните ми усиля като човек, политик и министър са насочени към това да подобрим условията на живот, труд и заплащане в нашата страна, да премахнем двойните стандарти, да създадем мир и спокойствие в нашите граници, да имаме правата и самочувствието на европейци навсякъде по света. Искам българите да остават в родината си, а тези навън - да се завръщат у дома. Искам сигурно бъдеще за децата ни.
За съжаление, някой използват свободата в интернет като оръжие за лъжи и манипулации, безотговорно и злонамерено.
За щастие обаче, свободата в интернет ни дава и възможност да се защитим, да отказваме да сме жертви и да разобличаваме лъжите. Аз го правя непрекъснато – и в социалните мрежи, и в работата ми, и в съда.
Давам си сметка, че на читателите понякога е трудно да разграничат истината от добре манипулираното внушение. Затова всеки от нас е принуден ежедневно да прави трудния избор на какво да вярва. Според наскоро проведеното проучване на ВВС близо 80 % от хората са загрижени, че не могат да различават фалшивите от верните новини. И това е болест, за която Европа и светът се опитват да намерят лек.
Дотогава, само ако спрем да им вярваме и да ги разпространяваме, само ако се научим да ги разпознаваме - може да се борим с тях“.



 

Последвайте канала на

Десислава Станева
9765 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
dragonfly

2018.03.15 | 16:25

7
Чантичките за по хиляди левове пак ли бяха неверни новини?! Каквото е казала улицата, все вярно е излязло...може да не е в детайлите, но останалото ? - подкупите, кражбата от магистралите, Певски, ...
ЛЕНИН

2018.03.15 | 16:25

6
Ета женшчина настаяштая большевичка. Мы очень гордимся с ней!
ЛЕНИН

2018.03.15 | 16:25

5
Кипучая, могучая, никем непобедимая!!!
papurko

2018.03.15 | 16:24

4
STIGA STE ZANIMAVALI HORATA S TOQ DOBITAK

2018.03.15 | 16:24

3
Егати "престижа"?!

2018.03.15 | 16:24

2
% от винетните стикери ? истина , % от канафките ? истина , и как да не ви разпознаваме ? нагли ,безсрамни,крадливи , общи белези на политическата рода

2018.03.15 | 16:24

1
То един престиж на това женоподобно същество !!!!ХА ХА ХА

Добави коментар

Водещи новини