Депутат от Москва за руска следа в случая със Сергей Скрипал: Партенка!

  • 06 март 2018 12:05

  • 3208
  • 0
Депутат от Москва за руска следа в случая със Сергей Скрипал: Партенка!
© gettyimages (архив)

Информацията, че нашата страна има нещо общо с инцидента със Сергей Скрипал, е партенка, каза руският депутат Андрей Луговой (на снимката), предаде РИА Новости.

Членът на комисията за сигурност и противодействие на корупцията в Държавната дума (долната камара на парламента в Москва) заяви, че някои среди във Великобритания се опитват да хвърлят нова сянка върху Русия и пускат партенки. Парламентаристът допълни, че подобни нападки за него не са новина. "Учудвам се на бързото измисляне на фалшиви новини", каза още Луговой.

"Ние знаем как се развиват събитията с наши джентълмени, които избягаха в Обединеното кралство", посочи още един от обвинените за смъртта на бившия агент на руската Федерална служба за сигурност Александър Литвиненко през 2006 г.

"За мен случаят Скрипал е изчерпан. Бившият служител на Главното разузнавателно управление (ГРУ) бе арестуван, осъден за шпионаж в полза на британците и после разменен за сътрудник на нашите служби", каза още депутатът.

Случаят с отравянето на бившия агент на ГРУ бе коментиран и от Кремъл. "Вие знаете как господин Скрипал се е оказа във Великобритания. Ние нямаме никаква друга информация освен тази, която изнесоха медиите. Ние не се изненадваме от обвиненията", заяви говорител на руския президент Владимир Путин Дмитрий Песков.

66-годишният Скрипал вчера бе хоспитализиран в Югозападна Англия след отравяне с неизвестно на този етап вещество. Състоянието на мъжа и на неговата спътница все още е критично.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3208 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини