Все още има проблеми със снегонавявания в Североизточна България

  • 03 март 2018 17:16

  • 2880
  • 0
Все още има проблеми със снегонавявания в Североизточна България
© Булфото (архив)

Все още има проблеми със снегонавявания в Североизточна България, според министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е, който бе в Ловеч по време на отбелязването на 140-годишнината от Освобождението. По думите му проблеми има в районите на Шабла и прохода Дуранкулак, Кубрат и Тутракан.

Пътната агенция прави всичко необходимо за разчистването на критичните участъци, за да няма бедстващи хора и закъсали автомобили в преспите, специално в областите Русе, Добрич и Силистра. Според Нанков пътищата в страната са проходими при зимни условия.

"Затваряме временно участъци, до тяхното разчистване. Затворени са някои високопланински проходи, а в определени участъци от републиканската пътна мрежа е ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона, тъй като все още продължават снегонавяванията.

Основно в Северна и Северозападна България имаме сериозни поледици и заледявания. Ако не се налага, хората да не пътуват. Почивни дни са все пак", каза още Нанков. Той допълни, че на 5 март ще е ограничено движението за автомобил над 12 тона по главните пътища, за времето от 14.00 до 20.00 часа, за да се осигури спокойното прибиране на хората по домовете им.

Последвайте канала на

БТА
2880 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини