Румен Радев призова България да развие високи здравни стандарти, конкурентни в световен мащаб

  • 02 март 2018 19:29

  • 9367
  • 7
Румен Радев призова България да развие високи здравни стандарти, конкурентни в световен мащаб
© Президентство

Държавният глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на приветства възможността експерти на Световната здравна организация да предложат анализ на здравния ни модел.

На среща на „Дондуков“ 2 с Генералния директор на СЗО д-р Тедрос Гебрейесус, президентът заяви, че години наред пациенти и медици стават свидетели на редица трансформации в българското здравеопазване, но не са удовлетворени от резултата, съобщиха от прессекретариата на президентството. България е в процес на въвеждане на електронна здравна карта, необходимо е страната ни да развие високи стандарти, конкурентни не само в европейски, но и в световен мащаб, подчерта още държавният глава. Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и д-р Тедрос Гебрейесус бяха единодушни, че не само медицинската грижа, но и превенцията, здравното образование и здравословният начин на живот са важни предпоставки за подобряване на живота у нас и по света.

Сред основните приоритети в дневния ред на българското председателство на Съвета на ЕС е темата за здравословното хранене при децата, посочи на срещата Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. Президентът изрази интереса на страната ни към работата на комисията към СЗО, която ще търси решения, необходими за ускоряването на резултатите от борбата с хронични болести като сърдечно-съдовите, онкологичните болести и диабета. „Страната ни има напредък в подобряването на здравното състояние на българите, но нараства броят на смъртните случаи от сърдечно-съдови и онкологични заболявания“, посочи Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

На срещата д-р Тедрос Гебрейесус отбеляза приоритетите на СЗО и постигнатото по време на първата година от мандата си. Предвид българското председателство на Съвета на ЕС гостът посочи възможността за засилване на сътрудничеството между Европейския съюз и Световната здравна организация.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
9367 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Защо пундю радев има магарешки уши и ум ???

2018.03.05 | 19:06

7
Мамка ти проста да иба

2018.03.05 | 19:06

6
Много си прост Радев
ОН

2018.03.05 | 19:06

5
Божееееее,този съвсем се изКорнели.
!!!

2018.03.05 | 19:06

4
Резидент Радеф! Какво повече да напиша...

2018.03.05 | 19:06

3
....и на следващата зимна олимпиада , да вземем всички медали .

2018.03.05 | 19:06

2
бахти грозника е тоа бееее, срам ме е

2018.03.04 | 19:19

1
Виж крема ,който може да помогне и на теб да се избавиш от досадните гъбички по ноктите на този сайт : http://bit.ly/2z8r3yF

Добави коментар

Водещи новини