20 електробуса ще се движат в София до края на годината

  • 02 март 2018 15:38

  • 2193
  • 1
20 електробуса ще се движат в София до края на годината
© Булфото (архив)

Столична община е първата в България, която проведе конкурс за нови 20 електробуса. Те ще се включат в системата на столичния градски транспорт по редовни линии до края на годината.

Това каза кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска в рамките на международен форум в столицата за развитието на електрическата мобилност, съобщиха от Столичната община.

Започнала е и процедура със "Столичния електротранспорт", който подготвя закупуване на още 30 електробуса. Тази процедура ще бъде обявена до два-три месеца.

"Едновременно с това имаме планове за развитие на трамвайния и тролейбусния транспорт. През пролетта започва удължаване на тролейбусна линия, която ще свърже кварталите "Младост" 1 и 2", каза столичният кмет.

Приета е и схема за поставяне на над 60 зарядни станции за електромобили. Трябва да се подготви процедура за нейното изпълнение.

Чрез данъчни облекчения Столична община стимулира използването на електромобили и хибриди, се отбелязва в съобщението. Електромобилите, които са около 150 в София имат и възможност да паркират безплатно в зоните за платено почасово паркиране. 

Последвайте канала на

БТА
2193 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.03.08 | 12:29

1
нали 1.60 за билет беше незаконно!?!?!

Добави коментар

Водещи новини