Ето какви мерки предприема полицията за предстоящите празници (видео)

  • 02 март 2018 14:15

  • 1708
  • 0
Ето какви мерки предприема полицията за предстоящите празници (видео)
© Novini.bg

Във връзка с празниците "Пътна полиция" и структурите за поддръжка на пътната инфраструктура са взели мерки за безопасното пътуване на пътниците. Завишен трафик на автомобили ще има на пътя за Кулата, автомагистралите "Струма", "Тракия" и "Хемус", пътят през Велико Търново, Варна, Русе, както и пътищата за зимните курорти. 

Това заявиха комисар Станислав Теофилов, началник на отдел "Охранителна полиция"-ГДНП и Росен Рачев, началник на сектор "Контрол на пътното движение и правоприлагане" към отдел "Пътна полиция" на пресконференция в Главна дирекция "Национална полиция", по повод предстоящите почивни дни за 3 март.

"За 3 март ще бъде затворен временно проходът Шипка. До паметника на Шипка няма да бъдат допуснати хора с автомобили или други превозни средства, както и хора във видимо нетрезво състояние. Гражданите ще могат да паркират в обхода на прохода", каза още той.

"Поради усложнената метереологична обстановка се очакват снеговалежи, поледици и заледяване на пътя. Очакваме заради вятъра да има снегонавявания. Ако не е необходимо не предприемайте пътувания. Автомобилите да са подготвени за зимната обстановка. Пътувайте със заредени телефони и пълен резервоар с гориво, както и зимни гуми", апелираха от "Пътна полиция".

"Шофьорите да се движат с ниска скорост, високите скорости водят до предпоставки за ПТП-та. Водачите трябва да се движат със завишено внимание. Дори на видимо чист път, може да има временни заледявания, паднали клони и камъни", добави Рачев.

"По време на празниците от "Пътна полиция" ще се извършва рутинни проверки на автомобили. Ще следим за водачи употребили алкохол и наркотични вещества", разкри началникът на сектор "Контрол на пътното движение и правоприлагане".

"Днес и на 5.03 от 16.00 до 20.00  часа ще бъде спряно движението на тежкотоварни автомобили в цялата страна. Изключение правят ТИР-овете с живи животни и температурен режим. Според промените във времето и зимните условия, временно може да се променят и затворят някой от пътищата за движение на тежкотоварните автомобили", добави Рачев.

"Смята се, че в Северна и Североизточна България ще има снеговалежи. Отново апелираме, ако няма необходимост не предприемайте пътувания", завършиха от "Пътна полиция" 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1708 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини