Кирил Ананиев: Обявяваме обществена поръчка за закупуването на 400 нови линейки

  • 02 март 2018 11:49

  • 1357
  • 0
Кирил Ананиев: Обявяваме обществена поръчка за закупуването на 400 нови линейки
© Булфото (архив)

Изготвя се необходимата документация за обявяване на обществената поръчка за доставка на 400 линейки с необходимото оборудване. Това съобщи здравният министър Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през по време на днешния парламентарен контрол.

"Моят предшественик е заявил, че това ще стане в края на 2019 г. В резултат на ускоряване на този процес от моя екип първите доставки ще започнат още в края на тази година", посочи Ананиев.

Министерството предвижда изпълнението на голям инвестиционен проект по ОП "Региони в растеж 2014-2020" с основна цел обновяване и модернизация на сградния фонд и оборудване в системата на спешната помощ в цялата страна с общ бюджет 163,5 млн. лева. Проектът включва 237 обекта от системата на спешната помощ в цялата страна. Спешни отделения в 34 болници, 27 центъра за спешна медицинска помощ в областните градове, 170 филиала за спешна медицинска помощ и 6 изнесени екипа извън областните градове.

Ананиев увери, че центровете за спешна медицинска помощ разполагат с достатъчно на брой линейки и медицинско оборудване, разположено в тях. Основните автомобили и медицинско оборудване към тях, с които се изпълняват повикванията за спешна помощ, са закупени през 2007-2009 г. 56 от тях са закупени в края на 2015 г. и началото на 2016 г.

Той допълни, че ежегодно министерството осигурява на центровете бюджет за поддържане на линейките и оборудването в състояние за осъществяване на дейността им. От парламентарната трибуна здравният министър Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през информира също, че в ръководството на болницата във Враца има проблеми, но ще се изчакат резултатите от прокурорската проверка.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1357 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини