Стотици се събраха заради полк. Борис Дрангов, "защото е сладко да се мре за България“ (снимки+

  • 02 март 2018 11:41

  • 1583
  • 1
Стотици се събраха заради полк. Борис Дрангов, "защото е сладко да се мре за България“ (снимки+
© novini.bg

Стотици български граждани присъстваха на освещаването на паметника на полковник Борис Дрангов в двора на Военна академия „Г.С.Раковски“.  Събитието събра и държавници, които отдадоха почит пред подвига на великия българин, предаде репортер на novini.bg.

Тържествени слова произнесоха президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, председателят на НС Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на, министърът на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността, Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, кмет на София и внукът на полк. Дрангов – свещеник Дрангов.

Караянчева обясни, че Дрангов ни учи да обичаме България. „Той ни е необходим, за да ни даде национални идеали, заради които си заслужава да живеем и да умрем“, заяви тя.

Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на поднесе гилза с пръст от паметника на полк. Борис Дрангов от село Дрангово, област Кърджали и призова да бъде донесена пръст от паметниците и в останалите села, кръстени на полковника.

Снимка: Novini.bg

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на подчерта, че полк. Дрангов е блестящ стратег и пълководец. „Неговото дело се превръща в еталон за родолюбие, храброст и мъжественост. Той е олицетворение на силния и непреклонен дух на българите“, заяви държавният глава.
Радев подчерта, че той е вдъхновявал своите войници с думите: „В смъртта няма нищо страшно, защото е сладко да се мре за България“.

Снимка: Novini.bg

Последвайте канала на

Десислава Станева
1583 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Осиране

2018.12.19 | 12:36

1

Странно и ненормално е някой да се разпорежда с живота и смърта на другите.
Та тоя ДРАНГОВ да си умира както си желае.
Стига призиви "Да умрем за родината"- тези които призовават сами и техните близки винаги са " на завет" и никога самите те не умират.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини