БСП: Шефката на Съюза на репресираните е в ръководството на МОН и пише учебната програма по история

  • 02 март 2018 11:02

  • 2459
  • 8
БСП: Шефката на Съюза на репресираните е в ръководството на МОН и пише учебната програма по история
©

За конфликт на интереси в ръководството на МОН сигнализираха от БСП по време на парламентарния контрол. Става дума за председателката на Съюза на репресираните у нас, 67-годишна Лиляна Друмева. Затова тя няма как да е безпристрастна. Това заяви зам.-председателят на ПГ на БСП за България Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на.

По думите му, организацията вече била част от ГЕРБ, защото дамата се явявала на повикване в парламента, визирайки позицията й по повод оставката на Валери Жаблянов.

Стойнев поиска оставката на госпожата от ръководството на МОН. "Друмева в момента оглавява Центъра за квалификация и преквалификация на педагогическите специалисти. Тази госпожа е доста противоречива личност. Тази госпожа е била на 14-то в депутатската листа на ГЕРБ. Тази жена е в Министерството на образованието, защото досега е подкрепяла ГЕРБ и е част от него. Бих искал да знам какви точно са нейните качества, с какво Ви впечатли?, попита Стойнев.

Министър Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009 поясни, че Друмева е част от неговия екип, назначена е на половин щат и е временно началник на Центъра за квалификация до провеждането на конкурс. Вълчев успокои, че тя не вземала решенията за учебната програма и учебниците, а само съветвала. Той похвали качествата й и каза, че е избрана за негов съветник в политическия му кабинет.

"Имате основание да се съмнявате от участието й в политически събития, но аз я познавам като професионалист, работил съм с нея близо 4 г. в министерството", защити я просветният министър. Според него било напълно нормално, че е член на политическия кабинет, след като е ангажирана с изпълнението на програмата на ГЕРБ. "Тя има тези професионални качества да бъде член на политическия кабинет. И нямало ограничение да съвместява председателското място начело на Съюза на репресираните и поста в МОН.

"Само не я пращайте в Шумен, преди четвърт век тя е изгонена оттам, с решение на Общинския съвет. Всички директори и учители са се подписали за нейното отстраняване, доста противоречива личност е тази жена", репликира Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на.

Той е категоричен, че е налице конфликт на интереси, има конфликт, защото тя влияе на учебната програма по история. "Това е отворена рана и тази жена влияе за написването на тези нови учебници. Тази жена няма място във вашия политически отбор, но вие сте млад, енергичен човек, който трябва и може да чува и едната, и другата страна. Тя има съмнителни качества, поинтересувайте се, мисля, че е време да дадете шанс на някой млад, енергичен човек като Вас", обърна се Вълчев към депутата от БСП.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2459 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
kaval

2018.03.06 | 19:03

8
Комуниста си знае неговото бе , тези само за тор стават.

2018.03.06 | 19:02

7
Тия келеш от къде се извъди. Забрави ли каква мижитурка беше като министър на енергетиката.
Крум

2018.03.06 | 19:02

6
Комунистическа измет....България ще се оправи когато пукне и последния комунист...

2018.03.06 | 18:04

5
Стойнев, със сигурност искаш да замажеш следите на комунистическите убийци върлували след девети септември, под надзора на СССР-Русия. Да, ама не, както викаше бай Петко. Историята не може да се промени, тя е такава, каквато е.

2018.03.02 | 20:45

3
Тази жена не бива да се гони от министердтвото, но до нея трябва да има и един изявен комунист. Ако са свестни хора ДВАМАТА ще напишат истинската история.

2018.03.02 | 20:48

4
Истинските измряха или ги изключиха.

2018.03.02 | 20:45

2
А защо да не бъде бе прекъсвач? Теб ли искаш да сложат? Или Шушана!
Педалския сайт

2018.03.02 | 19:32

1
РАБОТИ ЗА КРАДЛИВАТА ШАЙКА.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини