ГЕРБ и БСП не мислят, че Теменужка Петкова трябва да се оттегли от министерския пост

  • 02 март 2018 08:49

  • 2860
  • 6
ГЕРБ и БСП не мислят, че Теменужка Петкова трябва да се оттегли от министерския пост
©

В студиото на сутрешния блок на БНТ „Денят започва“ Александър Йорданов от ГЕРБ и Атанас Костадинов от БСП се обединиха около мнението, че няма основание за оставката на Теменужка Петкова от поста на министър.

Според Александър Йорданов от ГЕРБ тя е морален акт, докато според Александър Костадинов тя е знак за паниката на управляващите.
Те коментираха сделката с ЧЕЗ, възможното държавно участие в нея и политическия климат.

По въпроса за ЧЕЗ трябва де се погледне ретроспективно, заяви Александър Йорданов. За съжаление, общественият интерес има сериозен политически нюанс, обясни той.

Според него най-важното, което е станало ясно вчера, е че Българската банка за развитие не е участвала в тази сделка, както е било тиражирано по думите му от БСП. Другото важно според него е фактът, че ДАНС е следяла сделката.

Ако този въпрос се поставя само политически, няма да се намерят отговори, но ако не се постави остро, ще се подмине темата за отговорността, заяви Атанас Костадинов от БСП. Паниката в българското правителство е правопропорционална на „пародията Гинка - ЧЕЗ“.

Според Костадинов е отнело твърде много време, за да се разбере, че ББР е издала „обещание за брак“, което е нормален „формулярен документ“ по думите на Александър Йорданов.

Йорданов подчерта, че страховете у хората около сделката с ЧЕЗ са неоснователни. Той допълни, че паниката е по вина на БСП.
Ако българската държава участва в сделката с ЧЕЗ, тя става съучастник в нещо с неизвестен край, заяви Костадинов.

Според Александър Йорданов със сигурност трябва да се поеме надпартиен ангажимент за приемане на ново законодателство за българската енергетика.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2860 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2018.03.02 | 16:32

6
ДА ОСТАНЕ ,ЗА ДА МОЖЕ ДА ПОМОГНЕ ЗА РАЗВАЛЯНЕТО НА СДЕЛКАТА.ТАКА ЩЕ ДОКАЖЕ,ЧЕ НЯМА ШУРОБАДЖАНАЩИНА И ЩЕ СИ РЕАБИЛИТИРА ИМЕТО.

2018.03.02 | 16:32

5
Цялото правителство трябва да се оттегли.
напротив

2018.03.02 | 16:32

4
НАПРОТИВ - ТРЯБВА ДА СЕ ОТТЕГЛИ НЕЗАБАВНО, ЗАЩОТО НИКОЙ НЕ РАЗБРА РОЛЯТА И В ТОВА "ТЕАТРО"? КАТО НЕ БЕШЕ ДЪРЖАВАТА В ЧАСТНА СДЕЛКА, ТЯ ЩО ПОДАДЕ ОСТАВКА ЗА "ЧАСТНА" СДЕЛКА?
мисля си

2018.03.02 | 16:32

3
Дали пък това цялото шоу , не беше за да плати държавата една сериозна сума за контролния пакет, а тихичко гинчето да придобие остатъка и после пак тихичко да го препродаде на който трябва? Странното е защо гинчето предлага май с 80-90 000000 /милиона/ повече от първоначалното си
гост

2018.03.02 | 16:32

2
В това правителство няма капка морал. Най-добре и те да си пущат оставките.
истина една

2018.03.02 | 15:37

1
ами,че те не могат да мислят бе

Добави коментар

Водещи новини