Юнкер разкри какво трябва да изпълнят държавите от Западните Балкани, за да се присъединят към ЕС (в

  • 01 март 2018 14:04

  • 3162
  • 1
Юнкер разкри какво трябва да изпълнят държавите от Западните Балкани, за да се присъединят към ЕС (в
©

Очарован съм да съм в София, в скъпата ми България. Аз обичам много България.

Това каза на пресконференция председателят на Европейската комисия Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето след срещата му с Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и лидерите на държавите от Западните Балкани. "Българското председателство преминава много добре. Днес, през нощта, постигнахме разбирателство по директивата за командированите работници. Това става по време на вашето председателство. Тук сме с комисарите  Могерини и Хан. Искам да благодаря за сърдечното посрещене. Програмата ни е много тежка, но навсякъде сме приети много добре. Европейският съюз остава много ангажиран с перспективите на партньорите ни от Западните Балкани. Същото виждам и при тях. Те проявяват голямо желание за реформи, които трябва да извършат, за да се присъединят към ЕС. Присъединяването им ще стане, ако всички условия бъдат изпълнени, през 2025 година. Не искам да ги обидя, но на този етап нито една държава не отговаря на всички условия, въпреки че има огромен напредък. Всички работят много активно в борбата срещу корупцията, която унищожава държавността. Държавите от Западните Балкани трябва да приключат с всички териториални спорове, за да се присъединят към ЕС. Ние искаме един спокоен регион", категоричен беше Юнкер.

"ЕС е един голям пазар с много положителни ефекти за икономиката. Целта ни е Западните Балкани да попаднат в този обхват. Скоро в София ще се проведе среща на върха, на която ще обсъдим присъединяването на Западните Балкани и подобряването на тяхната свързаност. Мястото на Западните Балкани е в ЕС. Присъединяването не е мечта, а нещо, което трябва да се реализира. Трябва да се съсредоточим не върху датите, а върху работата. По време на срещата в София ще обсъдим и финансирането на на свързаността на Западните Балкани. За това искам държавите от Западните Балкани да вземат необходимите решения. Отговорността е огромна за региона и още по-голяма за ЕС", завърши Юнкер.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3162 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
виетнамец

2018.03.01 | 15:32

1
Чи тоз пиян бунак има ли държава, която да не му е скъпа. в която и страна от ЕС да отиде едни и същи глупости бръщолеви

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини